Syrliga kycklingklubbor med vitlök och örter

Syrliga kycklingklubbor med smak av vitlök och örter. Smidig och enkel rätt som sköter sig själv i ugnen. Jag bakar kycklingklubborna med potatis, morot och lök, perfekt “allt i ett rätt” med härliga smaker som blandas samman i långpannan. 
kycklingklubbor-7

6 portioner syrliga kycklingklubbor
6-7 st kycklingklubbor (ca 2 kg)
Marinad:
2 pressade citroner
3/4 dl olivolja (lite mindre än 1 dl)
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap (valfritt)
1 liten bunte finhackad färsk persilja
1 msk torkad oregano
1 msk torkad timjan
2 tsk chili- eller paprikapulver
Salt & peppar
Tillsättning i långpannan:
6 st potatisar
3-4 morötter
1 röd- eller gul lök
1 vitlökshuvud
1 citron
1/2 apelsin (kan uteslutas)
Salt & peppar
4 dl vatten

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till marinaden och låt stå i rumstemperatur medan du förbereder övriga ingredienser. Lägg kycklingen i en långpanna, skär grönsakerna i önskad storlek och lägg det runtom kycklingen. Lägg även hela skalade vitlöksklyftor bland grönsakerna. Pensla marinaden på kycklingarna och toppa med citron och apelsinskivor. Krydda grönsakerna med lite salt och peppar. Du kan även strö på lite torkad timjan.

Värm ugnen till 175°, över och undervärme. Häll lite vatten i långpannan precis innan den åker in i ugnen. Baka mitt i ugnen i 30 min. Efter 30 min täcker du långpannan med folie, höj värmen till 200° och tillaga i ytterligare ca 20 min, tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt eventuellt mer vatten i långpannan innan du täcker den om den känns för torr. Servera med en god sallad och en bit bröd. Smaklig spis!
kycklingklubborkycklingklubbor-6kycklingklubbor-4kycklingklubbor-9

Join the Conversation

  1. Shima says:

    Jätte enkelt o gott.. Super gott

  2. Jessica says:

    Verkar vara ett superbra recept. Gäller samma tider och temp i ugnen om jag smetar in marinaden under skinnet? Bör jag då som jag tror pensla skinnet med olja och salta. Ska göra det till påsk i fjällstugan (med el men utan rinnande vatten)
    Tycker mycket om din blogg och recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close