Tomatokefthedes- Grekiska tomatbiffar

Magiskt goda grekiska tomatbiffar med fetaostsom du snabbt och enkelt svänger ihop. Dom är verkligen helt galet goda! Perfekta att göra nu när det är säsong för tomat och örter. Servera med valfritt tillbehör, lika goda att avnjutas med en sallad, potatisklyftor eller som jag har serverat med mathavre.

Se hur jag lagar biffarna steg för steg på Instagram HÄR!

4 portioner
500 g tomater
1 röd lök
2 msk finhackad färsk mynta
2 msk finhackad färsk persilja
2 msk finhackad färsk oregano
Ca 1,5-2 dl vetemjöl
100 g fetaost
Rapsolja till stekning
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Mathavre
Tzatsiki

Gör såhär:
Hacka tomaterna fint och låt rinna av ordentligt i en sil. Finhacka lök, smula fetosten. Blanda samman alla ingredienser till biffarna. Mängden mjöl kan variera beroende på tomaterna och hur väl de har runnit av. Det ska bli en kladdig smet som håller ihop när du formar biffar. Hetta upp olja, klicka ca 1 stor matsked smet i oljan. Stek biffarna ca 3-4 min på varje sida. Låt rinna av på papper. Koka mathavre enligt anvisningarna på förpackningen. Mixa ihop en tzatsiki. Servera!

Join the Conversation

  1. Susanne says:

    Vi provade dessa idag! (dock utan mynta) De var såååå goda! Vi åt bulgur och tzatsiki till ❤

  2. Camilla says:

    Jättegoda och lätta att göra!

  3. Funkar det med vegansk feta? Den beter sig inte så bra vid upphettning, enligt de som testat att steka den. Något annat förslag på vad en kan byta ut fetan mot?

  4. Ojoj vad gott det här var! Både jag och 2 åringen ville äta upp själva smeten tack för alla bra och goda recept!

    1. Karin says:

      Kan man frysa in dem?

  5. Caroline says:

    Kan man skippa vetemjölet eller byta ut det mot riven ost eller så?

  6. Johanna says:

    Hej!

    Kan man ersätta mynta?

    1. Hej!!

      Går det bra att använda krossade tomater?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close