Torrijas-Spanska fattiga riddare

Torrijas är en spansk favorit som är ett måste att servera till påsk. Väldigt enkla men samtidigt riktigt utsökta. Brödskivorna dränks i mjölk tills dom sväller upp och blir fluffiga, sen paneras brödet i ägg och steks i olja. Vid servering toppas torrijas med kanel och sirap eller socker. Varje tugga av dessa godbitar är en njutning. Det bästa är att du kan förbereda torrijas flera timmar innan servering, dom klarar sig alldeles utmärkt i kylen. Perfekta att göra med torrt bröd.

4 portioner
1 baguette
5 dl mjölk (gärna 3% fetthalt)
Zest från 1 citron
1 kanelstång eller 2 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Sirap, honung eller strösocker
Kanel
Bär

Gör såhär:
Häll mjölk, citronzest, vaniljsocker och kanel i en kastrull. Koka upp, dra bort från värmen och låt kallna. När mjölken har kallnat kan du välja om du vill sila av den eller behålla citronskalet, jag silar inte av min utan plockar bara bort kanelstången. Skär baguetten i skivor, inte för tunt. Lägg skivorna i en form och häll sedan mjölken över. Låt stå tills de sugit åt sig mjölken. Knäck äggen i en skål och vispa upp dem med en gaffel. Hetta upp olja i en stekpanna. Vänd bröden i ägg, droppa försiktigt ner brödskivorna i oljan med en gaffel. Stek dem gyllene ca 3-4 min på varje sida. Låt rinna av på papper. Garnera med kanel och sirap eller socker. Servera direkt eller förvara i kyl, de klarar sig fint i kylen flera timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close