Vegansk kebab koobideh

Jag trodde aldrig att jag skulle ha ett vegansk recept på persiska kebab kobideh på bloggen! Jag säger bara WOW!!! till Anammas formbara färs. Fantastiskt gott! Både konsistens och smak var amazing. Det såg exakt ut som kött efter att kebaben hade grillats i ugnen. Häftigt!

6-8 portioner
850 g formbar vegofärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
2 msk sumak (syrlig krydda från Mellanöstern, hittas i välsorterade mataffärer, kan ersättas med några droppar citron)
3/4 dl finhackad persilja
Salt & peppar
Olja till pensling av plåten
Goda veganska röror som passar bredvid:
Hummus
Muhammara
Ezme
Baba ganoush

Missa inte min veganska matsedel- du hittar den HÄR!

Gör såhär:
Riv löken på fina sidan av rivjärnet, lägg i en sil och pressa ur vätskan. Kasta vätskan och behåll lökmassan. Blanda lök, pressad vitlök, persilja, alla kryddor och färs ordentligt. Blanda med händerna och se till att kryddorna blir jämnt fördelat i färsen.

Värm ugnen 225°, gärna med grillfunktion på. Pensla en ugnsplåt med olja. Forma långa och platta kebab och lägg på plåten. Gör ett lätt räfflat mönster på kebaben med fingrarna. Tillaga kebaben mitt i ugnen tills färsen blir genomstekt och får färg, ca 10-12 min.

Servera gärna med grillade grönsaker och bröd. Jag grillade lök, sivri (turkisk långa paprikor) och tomat på högsta värmen i ugnen i ca 8 min.

Join the Conversation

  1. Klara says:

    Testade det här receptet igår, och herre gud vad gott det blev! Jag har inte ätit “vanlig” koobide, så jag har inget att jämföra med, men det blev grymt gott i alla fall. Snygga blev de också! Så himla kul med veganska recept, tusen tack Zeina!

  2. Suzanne says:

    Hej!
    Hur många kebab får du ut av smeten?
    Är det 10 som på bilden eller har du gjort fler plåtar?
    Jag är så imponerad av dina recept, jag har testat massor och familjen blir alltid nöjda

  3. Camilla says:

    Så himla gott! Har aldrig ätit kebab (pga vegan) och undrat över hypen…nu fattar jag! Det här är min nya favoriträtt Tack för helt fantastiskt recept!

  4. Henrik says:

    Ohlala, dessa var helt grymt goda! Tack för receptet. Det var inte sista gången vi gjorde dessa!

  5. Max Karlsson says:

    Wow bland det bästa jag ätit. Kommer garanterat göras om!

    1. maisie says:

      Hi, just a question do I need to.defrost the vegan meat before using it? Thank you

      1. Hej, you don’t defrost it in The Microwave. Let it defrost outside the freezer

        1. Freddie says:

          Also, just let it defrost for about two hours maximum in room temperature (preferably on a plate, not in a bowl, to let it defrost more even). If you let it stay outside for a longer time it might not be possible to shape the mince to patties, it will just fall apart!

  6. Anonym says:

    Godaste kebaben jag ätit!

  7. Caroline says:

    Sååååå GOTT!!

  8. Is there any way to get your website translated to English?

  9. Lovisa says:

    Hej!
    Går det att förbereda denna, typ göra smeten och förvara den i kylen för att tillaga den några timmar senare? Eller blir det konstigt med den formbara färsen då?
    Tack för fantastiska recept!

  10. Josefine says:

    Tack för bra recept! Detta har vi ätit flertalet gånger i vinter och idag ÄNTLIGEN kör vi grillpremiär för dessa godingar. Gillas av samtliga i familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close