Matig caesarsallad med pasta i. Perfekt att bjuda många på eller ta med på picknicken!
6-8 port
Kycklingen:
4 st kycklingfiléer
1 tsk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk svartpeppar
1 msk salladskrydda eller örtsalt
3 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
Salladen:
300 g pasta
200 g coktailtomater
2 st romansallad
Parmesanost
Krutonger:
6 skivor just bröd
2-3 msk olivolja
Dressing:
1,5 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
3 st finhackade sardellfiléer
1-2 st vitlöksklyftor
Juicen från en halv citron
2 tsk olivolja
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Gör såhär:
Börja med kycklingen. Värm ugnen till 250° över och undervärme. Blanda ihop marinaden och ställ åt sidan. Krydda filéerna runtom med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna, stek på hög värme, ca 4-5 min på varje sida. Lägg filéerna i en ugnsform, häll över marinaden och ta genast in i mitten av ugnen, sänk värmen till 200°. Efter 12-15 min tar du ut dom och täcker med folie, låt vila i 15 min. Skär sedan i bitar.
Krutongerna: Skär brödskivorna i fyrkanter, ringla över olivolja och rosta dem på 200° mitt i ugnen i några minuter.
Salladen: Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Koka pastan och skölj sedan lite snabbt med kallt vatten. Hacka romansallad och tomat. Blanda sedan ihop pasta, kyckling, sallad, tomat och dressing. Toppa med krutonger och parmesanost. Servera och njut!