Om Zeinas Kitchen

Hej och hjärtligt välkommen till Zeinas Kitchen!

Så trevligt att just du tittar in här. Jag hoppas att du ska bli inspirerad och bli sugen på att laga något gott. Här hittar du god och spännande mat och bakverk från hela världen. Jag som driver bloggen heter Zeina Mourtada. Zeinas Kitchen är en prisbelönt blogg som blivit utsedd till en av Sveriges bästa matbloggar och 2018 vann jag Allt om Mat:s stora matpris.

Juryns motivering:

Med enorma framgångar i sociala medier och med sin blogg har Zeina Mourtadas snabba karriär gjort henne till en av landets största matprofiler. Hennes passion för enkel och vällagad mat når ut i kokbok, tv och sociala medier såväl som i verkliga livet, där hon har undervisat en ny generation i glädjen att laga mat, vare sig det gäller kebab eller skolmatsfisk. Zeinas kärlek till sina följare, tittare och elever känns enormt stark och det är en viktig nyckel till framgången. Hos oss på Allt om Mat är den kärleken definitivt besvarad – 2018 är Zeina Mourtadas år.

2020 vann jag priset Stella Media i Stellagalan. Juryns motivering:

Den stora charmen, en rejäl knippa matglädje samt en verklig förståelse för vad den vanliga hemmakocken klarar har hon blivit en av Sveriges mest älskade matprofiler. I den smakrika och färgglada matvärld som hon presenterar finns inga gränser. Vår vinnare har brutit ny mark och bjuder på allt från svensk husmanskost till smakrika rätter från hela världen i blogg, kokböcker, tidningsreportage och på teve.

Bloggen startades som “en rolig grej”. Jag hade aldrig en tanke på att jag skulle bli en matbloggare utan såg mer bloggen som en digital kokbok där jag kunde samla mina recept. Bloggen gjorde succé och blev större än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Helt fantastiskt. Jag älskar mitt jobb, det är verkligen världens bästa jobb med världens finaste läsare!  Utan er läsare hade det inte varit möjligt och jag är så tacksam över att ni dagligen tittar in här och peppar en överallt på sociala medier. Ni är bäst! Tack 😀

Jag har jobbat som lärare på Fryshuset i Husby där jag höll matlagningskurser för ungdomar. Jag driver en av de största matgrupperna på Facebook, Mat & Bak- Recept från hela världen.

Jag har nyligen släppt min tredje kokbok “Veckans Matsedel” med läckra vardagsrätter, du kan beställa den HÄR! Min första kokbok, Zeinas Kitchen- Recept från Mellanöstern kan du läsa mer om och köpa HÄR!, min gröna kokbok med vegetariska recept från hela världen kan du köpa HÄR!

Om du är sugen på att gå en kurs med mig hittar du min digitala matlagningskurs HÄR!

Jag är en tv-kock hos Köket.se och på Nyhetsmorgon i TV4 kan se mig bjuda på härliga middagstips 3-4 ggr i månaden. Jag har även medverkat i matlagningsprogram som Timjan,Tupp och Tårta på Svt och som jurymedlem i Mataam på Viafree.

Mina livsmedelsprodukter hittar du på Ica & Coop, du kan läsa mer om produkterna HÄR!

Mina recept är inte komplicerade och det är en härlig blandning mellan svensk husmanskost, libanesiska grytor, chilenska empanadas, irakiskt bröd, italienska köttbullar, kanelbullar, thailändska pannkakor, indisk curry, grekisk sallad, gambiansk domoda och turkiska biffar. Bloggen uppdateras flitigt med nya recept varje vecka. Förhoppningsvis hittar du något gott här som tilltalar dina smaklökar.

Om du vill komma i kontakt med mig når du mig på: [email protected]

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! & Facebook HÄR! Då missar du aldrig när jag uppdaterar bloggen med läckra middagstips.

Ha nu en riktigt fin dag!

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close