Om Zeinas Kitchen

Hej och hjärtligt välkommen till Zeinas Kitchen!

Här hittar du god och spännande mat och bakverk från hela världen. Jag som driver bloggen heter Zeina Mourtada. Zeinas Kitchen är en prisbelönt blogg som blivit utsedd till en av Sveriges bästa matbloggar och 2018 vann jag Allt om Mat:s stora matpris.

Juryns motivering:

”Med enorma framgångar i sociala medier och med sin blogg har Zeina Mourtadas snabba karriär gjort henne till en av landets största matprofiler. Hennes passion för enkel och vällagad mat når ut i kokbok, tv och sociala medier såväl som i verkliga livet, där hon har undervisat en ny generation i glädjen att laga mat, vare sig det gäller kebab eller skolmatsfisk. Zeinas kärlek till sina följare, tittare och elever känns enormt stark och det är en viktig nyckel till framgången. Hos oss på Allt om Mat är den kärleken definitivt besvarad – 2018 är Zeina Mourtadas år.”

Jag startade min blogg som “en rolig grej”. Jag hade aldrig en tanke på att jag skulle bli en matbloggare utan såg min blogg som min digitala kokbok där jag kunde samla mina recept. Bloggen gjorde succé och blev större än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig.  Jag älskar att dela med mig recept och jag älskar att laga mat. Jag uppdaterar min blogg ofta med nya och spännande recept.

Jag har även jobbat som lärare på Fryshuset i Husby där jag höll matlagningskurser för ungdomar. Jag driver en av de största matgrupperna på Facebook, Mat & Bak- Recept från hela världen.

Jag jobbar just nu med min andra kokbok. Min första kokbok, Zeinas Kitchen- Recept från Mellanöstern kan du läsa mer om och köpa HÄR!

Jag har en digital matlagningskurs, den kan du hitta HÄR!

Jag är en tv-kock hos Köket.se och TV4 där ni kan se mig bjuda på härliga middagstips 3-4 ggr i månaden. Jag har även medverkat i matlagningsprogram som Timjan,Tupp och Tårta på Svt och som jurymedlem i Mataam på Viafree.

Mina recept är inte komplicerade och det är en härlig blandning mellan svensk husmanskost, libanesiska grytor, chilenska empanadas, irakiskt bröd, italienska köttbullar, kanelbullar, thailändska pannkakor, indisk curry, grekisk sallad, gambiansk domoda och turkiska biffar. Förhoppningsvis hittar du något gott här som tilltalar dina smaklökar.

Om du vill komma i kontakt med mig når du mig på: [email protected]

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! & Facebook HÄR! Då missar du aldrig när jag uppdaterar bloggen med läckra middagstips.

Ha nu en riktigt fin dag!