Helt ärligt så fuskar jag ibland med färdigköpt pesto men det kommer inte i närheten av peston man gör själv. VIlKEN SKILLNAD! Har man väl börjat göra egen pesto är det svårt att nöja sig med färdigköpt. Smakerna på peston man gör själv är mycket intensivare och fylligare. Jag använder pistage i min pesto för att jag tycker att det smakar godare och peson får en magisk färg. Om du vill kan du göra peston med solrosfrön för ett nötfritt alternativ.
1 burk pesto
3 krukor basilika
Ca 1,5 dl olivolja
2-3 st vitlöksklyftor
3/4 dl pistage eller pinjenötter (jag tog pistagenötter)
1,5 dl riven parmesan
Salt & peppar
Lägg vitlökslyftor och olivolja i en mixer och mixa tills vitlöken är helt finmixad. Tillsätt nötterna och mixa lite till. Vänd i basilika, parmesan och mixa tills du får en fin och slät pesto. Smaka av med salt och peppar.