Nu när det äntligen är varmt ute älskar jag att dricka iskaffe. Jag brygger alltid extra mycket kaffe på morgonen och tar tillvara på varje droppe som blir över i kannan. Jag ställer kafferesterna i kylen. När jag sedan blir sugen på en svalkande drink mixar jag snabbt ihop en god iskaffe. Om jag vill lyxa till kaffet lite extra tillsätter jag chokladsås, kondenserad mjölk och grädde. Det blir nästan som en ljuvlig dessert!
2 portioner iskaffe
3 dl kaffe (jag använder vanligt bryggkaffe)
4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
Is
Valfri smaksättning (välj fritt):
Ca 3-4 tsk kondenserad mjölk eller socker (söta efter smak eller uteslut socker)
Chokladsås
Topping (kan uteslutas):
Vispad grädde & chokladsås
Gör såhär:
Brygg kaffet lite starkare än vanligt. När du bryggt kaffet smaksätter du den med vaniljsocker och låt kallna helt i kylen. Om du ska smaksätta kaffet med chokladsås ringlar du först såsen i glaset. Lägg sedan massa is i glaset. Häll upp kaffe, söta eventuellt med socker eller kondenserad mjölk. Häll över mjölk och toppa eventuellt med grädde och chokladsås. Servera genast och NJUT!