Torskfilé bakad i folie med soltorkad tomat, färsk spenat, vitlök, purjolök, oliver och citron. Detta är utan tvekan en av de godaste fiskrätter jag smakat. Helt fantastisk rätt. Det smakar helt enkelt Italien! Denna kombination och smaksättning tog torskfilé till en helt annan nivå. Den är enkel att laga och den sköter sig själv i ugnen. En lyxig rätt som man kan bjuda på när man får gäster eller om man vill njuta själv. Ringla över balsamico och olivolja vid servering. Bellissimo!
6 portioner Italiensk Torskfilé
6 st torskfilé, färska eller djupfrysta
Fyllning:
200 g soltorkad tomat
1/2 purjolök (den vita delen)
1 vitlöksklyfta
65 g färsk spenat
1 dl kalamatoliver, urkärnade och hackade i ringar
1 citron
1 tsk örsalt
0.5 tsk svartpeppar
Garnering:
Olivolja
6 st citronskivor
Servering:
Olivolja
Balsamico
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Om du använder djupfrysta torskfiléer låter du dem tina upp först. Skär purjolöken i strimlor, finhacka soltorkad tomat, dela spenat i mitten, pressa citron, kärna ur och hacka oliverna. Du kan även hitta kalamatoliver som är urkärnade och färdighackade i affären. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen. Dela 6 ark foliepapper som du ska paketera in fisken i. Lägg torskfiléerna på varsitt ark, lägg fyllning över, garnera med citronskiva och ringla ca 1-2 tsk olivolja över varje filé. Förslut fiskpaketet ordentligt genom att vika ihop kanter. Lägg på en plåt och baka mitt i ugnen i ca 20 min.
Ta ut och servera genast. Ringla över olivolja och balsamico vid servering. Ha gärna färsk oregano eller basilika till. Servera gärna med en Italiensk polentapaj, recept hittar du HÄR!