God och krämig tacopasta som du snabbt och enkelt lagar. Allt tillagas i en och samma kastrull, pastan ska inte förkokas eller silas, du slänger ner den direkt i såsen. Sen toppas det hela med massa ost… mmmm. Riktigt smarrigt!
6 portioner tacopasta
400 g pasta (gärna farfalle)
400 färs (kött- eller veggiefärs)
1 gul lök
1 påse tacokrydda eller 4-5 msk egenmixad tacorydda- recept HÄR!
400 g krossad tomat
2 msk tomatpuré
150 g riven ost
Ca 6-7 dl vatten
Olja till stekning
Salt & peppar
Gör såhär:
Hacka löken i tärningar och stek i olja. Vänd i färsen och bryn under omrörning. Tillsätt tacokrydda, stek lite till och vänd sedan i krossad tomat, tomtpuré och vatten. Krydda med salt och peppar. Låt såsen putta under lock i ca 20-30 min. Häll i pastan och sänk värmen, lägg ett lock på grytan och låt sjuda långsamt tills pastan mjuknar. Om det känns torrt i grytan efter en stund kan du späda ut med lite mer vatten. När pastan har mjuknat vänder du i den rivna osten. Toppa med finhackad koriander eller persilja och servera med sallad.
Ser så god ut… Ska pastan vara kokt eller ej? Tack för att du finns 🙂
Åh underbara du. Tack snälla 🙂 Pastan ska inte kokas. Kram
Så krämig och god, överraskande! Tack <3