Loco Moco-Hawaiianska biffar med ris och stekt ägg

Lättlagad och supergod Hawaiiansk rätt med saftiga biffar serverade med ris, stekt ägg och en läcker sås. God vardagsmat med det där lilla extra!

4 portioner
Biffarna:
600 färs av valfri sort (formbar vegofärs funkar alldeles utmärkt)
1 gul lök
3/4 dl ströbröd
1 ägg
1 msk worcestershiresås (japansk soja funkar också bra)
Salt och peppar
Olja till stekning
Såsen:
4 dl vatten
1 dl grädde (valfritt)
3 tsk potatismjöl, vetemjöl eller majsstärkelse (välj fritt)
2 tsk worcestershiresås (japansk soja funkar också bra)
1 liten bit köttbuljong eller en gnutta fond (justera sälta efter smak, kan ersättas med grönsaksbuljong)
Serveringsförslag:
Jasminris
Stekta ägg
Salladslök till garnering

Gör såhär:
Hacka löken till biffarna fint och stek i olja tills den får färg. Blanda sedan ihop löken med alla ingredienser till biffarna. Forma runda biffar, samma form som en hamburgare. Stek ca 5 min på varje sida, tills biffarna är genomstekta. Lägg på ett fat och håll biffarna varma.

I samma stekpanna som du stekte biffarna (skölj inte ur den) lägger du alla ingredienser till såsen och kokar upp under omrörning. Låt såsen puttra i 2-3 min utan lock. Stek ägg och hacka salladslök i strimlor. Servera biffarna med ris, sås och toppa med salladslök.

Join the Conversation

  1. Catrin says:

    Jättegott ock lätt att göra
    En liten twist på vanlig pannbiff med sås, när man vill göra nåt annorlunda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close