Asien/ Bakverk/ Dessert/ Efterrätt

Roti- Thailändska pannkakor

Läckra thailändska pannkakor som gärna fylls med banan, steks i smör och serveras med kondenserad mjölk…mmm.. så goda. Du kan även servera dem runda som klassiks pannkakor och toppa dem med frukt, kolasås eller Nutella. De säljs överallt i Thailand och är en stor favorit bland turisterna. Tunna, mjuka och krispiga på en och samma gång. Ljuvliga! Detta är ett mycket gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder 🙂 

Ca 20 mellanstora pannkakor
Ca 8-9 dl mjöl
2 ägg
2,5 dl vatten
2 msk kondenserad mjölk
2 msk socker
1/2 tsk salt
2 msk smält smör
Stekning:
Smör
Pensling:
Rapsolja
Serveringsförslag:
Kondenserad mjölk
Banan
Nutella
Kola- eller chokladsås
Frukt efter smak

Gör såhär:
Blanda samman alla ingredienser förutom mjöl, blanda väl. Tillsätt sedan mjölet och knåda väl några minuter tills du får en smidig deg. Ringla lite rapsolja över degen och täck sedan bunken med en plastpåse, låt vila i minst 40 min, gärna 1 timme. Knåda degen igen och tryck ut mellanstora bollar. Lägg på en oljad bricka och låt vila i ca 15 min. Pensla bakbordet med rapsolja och tryck sedan försiktigt med händerna ut en tunn pannkaka, man behöver inte en brödkavel. Se bara till att pensla med olja där du formar dina pannkakor och försök att trycka u dem så tunna som möjligt. Det är ok om degen spricker lite.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek sedan pannkakan på medelvärme. Du kan antingen steka den ca 1 minut, fylla den med banan och vika ihop till ett fyrkantigt paket. Vänd sedan pannkakan och stek ca 2 min på andra sidan. Eller så kan du behålla pannkakan rund som en klassisk pannkaka och steka den ca 2-3 min på varje sida. Servera gärna pannkakorna nygräddade och varma med kondenserad mjölk och pudra lite florsocker på. Du kan även servera  dem med Nutella, kolasås eller exotiska frukter.
 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Emma
    19/10/2015 at 02:06

    Men jag dööör vad gott!! Måste prova! 😀

  • Reply
    Anna
    18/11/2015 at 21:22

    Bästa! Tack för receptet!!

    • Reply
      Zeina
      20/11/2015 at 14:36

      HÄRLIGT! Tack 😀 /Kram

  • Reply
    Anna
    25/05/2017 at 00:51

    Vilket härligt recept! Älskar din blogg och är imponerad över hur ofta du uppdaterar med nya spännande recept.

  • Leave a Reply

    tjugo − 15 =