Basbaas- Somalisk chilisås

Het chilisås med koriander och syra från både citron och vinäger. En favorit i det somaliska köket. Älskar denna sås! Passar perfekt att servera vid de flesta rätter. Supergott vid allt från ris till grillat. Du kan justera hetta efter smak och ha i så många gröna chili du tycker om. Ju mer du mixar i såsen desto starkare blir den.

1 mellanstor burk
6-10 st gröna chili (justera hetta efter smak)
1 habanero (valfritt, kan uteslutas)
1 liten knippe färsk koriander
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
1 citron
2 msk vitvinsvinäger
Salt
Raps eller olivolja

Recept på somalisk bariis hittar du HÄR!

Gör såhär:
Hacka chili, lök, koriander, vitlök och tomat grovt. Lägg i en blender med övriga ingredienser (förutom olja) och mixa snabbt några varv. Mixa inte chilisåsen helt slät. Lägg i en burk, toppa med lite olja och förvara i kylen. Håller sig upp till 14 dagar i kylen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close