Bovetecrepes med svamp och kyckling

Läckra glutenfria pannkakor fyllda med gräddstuvade kantareller, kyckling och ost. Kycklingen kan du enkelt utesluta och ersätta med svamp.
Ca 15 st pannkakor
Kycklingen:
3 st kycklingfiléer (ca 650 g)
Örtsalt & svartpeppar
Rapsolja till stekning
Fyllningen:
350 g svamp (kantareller eller champinjoner)
2 schalottenlök eller 1 gul lök
15 g smör
1,5 msk majsstärkelse
5 dl grädde
1 liten knippe finhackad persilja (torkad eller djupfryst funkar också bra)
2 msk soja (japansk eller kinesisk funkar bra)
Svartpeppar
Ca 1,5 dl riven ost
Pannkakorna:
8 dl mjölk
4 dl bovemetemjöl
4 st ägg
0.5 tsk salt
Smör till stekning
Garnering:
Riven ost

Gör såhär:
Krydda kycklingfiléer med örtsalt och svartpeppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem på hög värme ca 4-5 min på varje sida. Täck sedan stekpannan med ett lock och låt gotta sig några minuter på medelvärme tills de blir genomstekta och saftiga filéer, ca 10 min. När filéerna svalnat skär du dem i tjocka strimlor.

Fräs svampen i en helt torr stekpanna på hög värme tills den slutar vätska sig. Hacka lök i tärningar och blanda ner i stekpannan med smör. Fräs tills löken mjuknar. Tillsätt grädde och majsstärkelse, koka upp under omrörning tills stuvningen tjocknar. Vänd i soja, kyckling, ost och persilja.

Vispa bovetemjöl, salt och mjölk till en klumpfri smet. Tillsätt sedan ägg och vispa lite till. Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna. De ska vara lite tjockare än klassiska tunna pannkakor.

HIT kan du förbereda alla moment och tillaga rätten vid senare tillfälle. Håller sig i kylen till nästa dag. Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Lägg fyllning i en pannkaka och vik ihop. Lägg på plåten. Garnera med riven ost och tillaga mitt i ugnen i ca 10-12 min. Ta ut och servera med sallad. MUMS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close