Fräsch och syrlig citronsås med kyckling. Snabblagat och supergott! Passar perfekt att servera med pasta. Om du önskar att göra något liknande utan kyckling hittar du två läckra recept nedan.
4-6 portioner
600 g kycklingfile
1 rödlök
3 vitlökslyftor
1 knippe sparris (250 g) eller 2 dl frysta ärtor
1 citron
5 dl grädde (jag använder vispgrädde)
1 kycklingbuljong eller 1 msk fond (grönsaksbuljong funkar också)
2 dl vatten
Ca 0,5 dl riven parmesan (valfritt)
Salt & peppar
Olja till stekning
Redning:
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Topping:
Färsk basilika
Citronskivor
Recept på krämig pastasås utan kyckling hittar du HÄR! med citron och HÄR! med sparris och champinjoner
Gör såhär:
Hacka lök i tärningar, kyckling i bitar och vitlök fint. Bryt sparris i bitar. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i kyckling, vitlök och stek tills kycklingen får färg. Vänd i sparris eller ärtor och stek lite till. Tillsätt citronzest, saften från en hel citron, fräs lite snabbt. Tillsätt vatten, buljong och låt puttra utan lock i 3-4 min. Tillsätt grädde och låt koka i 10-15 min. Nu kommer såsen kännas väldigt vattnig men den blir snart krämig. Blanda majsstärkelse med lite vatten, vänd ner i såsen samtidigt som du rör om. Såja, nu är såsen krämig. Vänd i parmesan, smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 3-4 min. Toppa med färsk basilika, citronskivor och servera med pasta.