Citronsås med kyckling

Fräsch och syrlig citronsås med kyckling. Snabblagat och supergott! Passar perfekt att servera med pasta. Om du önskar att göra något liknande utan kyckling hittar du två läckra recept nedan.

4-6 portioner
600 g kycklingfile
1 rödlök
3 vitlökslyftor
1 knippe sparris (250 g) eller 2 dl frysta ärtor
1 citron
5 dl grädde (jag använder vispgrädde)
1 kycklingbuljong eller 1 msk fond (grönsaksbuljong funkar också)
2 dl vatten
Ca 0,5 dl riven parmesan (valfritt)
Salt & peppar
Olja till stekning
Redning:
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Topping:
Färsk basilika
Citronskivor

Recept på krämig pastasås utan kyckling hittar du HÄR! med citron och HÄR! med sparris och champinjoner

Gör såhär:
Hacka lök i tärningar, kyckling i bitar och vitlök fint. Bryt sparris i bitar. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i kyckling, vitlök och stek tills kycklingen får färg. Vänd i sparris eller ärtor och stek lite till. Tillsätt citronzest, saften från en hel citron, fräs lite snabbt. Tillsätt vatten, buljong och låt puttra utan lock i 3-4 min. Tillsätt grädde och låt koka i 10-15 min. Nu kommer såsen kännas väldigt vattnig men den blir snart krämig. Blanda majsstärkelse med lite vatten, vänd ner i såsen samtidigt som du rör om. Såja, nu är såsen krämig. Vänd i parmesan, smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 3-4 min. Toppa med färsk basilika, citronskivor och servera med pasta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close