Sött och riktigt saftigt majsbröd som du snabbt och enkelt bakar. Brödet passar lika bra att serveras till frukost som vid en gryta. Egentligen ska ett autentiskt cornbread innehålla dubbla mängden socker än det jag har angett i mitt recept men jag tycker att det blir alldeles för sött. Du kan förstås öka mängden om så önskas.
6-8 portioner
3 dl majsmjöl
2 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
3/4 dl socker
1 tsk salt
100 g smält smör
2,5 dl mjölk
2 ägg
Serveringsförslag:
Chili con carne
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Smörj en form , ca 24 cm, med smör. Blanda majsmjöl, vetemjöl, bakpulver, socker och salt ordentligt i en bunke. Tillsätt mjölk, ägg och smält smör. Blanda noga tills du får en klumpfri smet. Häll smeten i den smorda formen och baka mitt i ugnen i ca 25 min. Låt svalna under bakduk och skär sedan i bitar.
Tack för att du delar alla fantastiska recept! Jag har aldrig lagat cornbread i Sverige tidigare. Vilket majsmjöl använder du när du gör dina cornbread?