Festlig lyxfika. Crepes fyllda med karamelliserade banan, toppade med chokladsås och nötter. Smarrigt värre!
6 portioner
Karamelliserad banan:
3 st bananer
5 msk mörkt muscovadorörsocker
3 msk strösocker
2 msk smör
Chokladsås:
1 dl grädde
200 g mörk choklad
Pannkakor:
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
10 g smält smör
Topping:
Finhackade hasselnötter (eller andra nötter efter smak)
Gör såhär:
Börja med pannkakorna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt 4 dl mjölk och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen, blanda ordentligt. Smält smöret och blanda i smeten. Hetta upp en stekpanna och pensla med lite smör, lägg i lite smet och stek pannkakorna. Pensla stekpannan med lite smör vid behov.
Gör sedan chokladsåsen. Lägg grädden i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och blanda med grädden. Värm upp på medelhög värme under ständig omrörning tills chokladen smälter. Såsen får inte börja koka. Låt svalna.
Blanda strösocker och muscovadorörsocker i en skål. Dela bananerna i bitar och doppa sedan i sockret. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek sedan bananerna på medelvärme tills de blir karamelliserade. Fyll pannkakorna med bananerna och toppa med chokladsås och grovhackade nötter. Servera och njut!