Igår fick jag uppleva en fantastisk kväll som arrangerades av Lidl till förmån av Barncancerfonden. De slog nämligen upp sin tredje pop up bankett i magnifika Annexet i Stockholm. I år slog de på stort, känslan av “WOW” höll i sig hela kvällen. Det var magiskt.
Jag fick en inbjudan av Lidl till middagen och även äran att få vara med bakom kulisserna innan portarna skulle slås upp till hela 1300 gäster. Jag visste inte så mycket om vad kvällen hade att erbjuda, det var ganska hemligt men jag visste att det skulle bli storslaget. Jag visste att det var stjärnkocken Titti Qvarnström som stod bakom menyn. Hon har blivit tilldelad en stjärna i prestigefulla Guide Michelin. Ägare och kökschef till resturangen Bloom in the Park som i år utsets till “Årets krog”.
När vi äntligen fick komma in i lokalen så kändes allting mycket bekant på ett märkligt vis. Nobelmiddagen? LE BON? Nobel? Men JAAAA, så genialiskt! Läs LE BON baklänges, det blir ju Nobel. Vilket sammanträffande att just samma dag hölls världens finaste middag i Statshuset, nämligen Nobelmiddagen. LE BON lovade: “Världens finaste middag till världens finaste pris”. Det lyckades dom verkligen med. Detta var ju “Folkets Nobelmiddag”! Ännu en gång har Lidl lyckats överträffa sig själva och skapa en stor succé. Alla intäkter för maten gick till att finansiera Barncancerfondens livsviktiga forskning. Det bjöds på underhållning och mat i världsklass. Allting var mycket välorganiserat och vackert presenterat. Jag är glad att få ha varit med denna kväll. Nedan bjuder jag på vackra bilder från kvällen.
Kvällens höjdpunkt på menyn, den magiska efterrätten ska serveras.
Fakta om LE BON:
– Banketten livesänds i TV 4:s reklamavbrott
– 1 300 gäster från hela Sverige får chans att komma
– Middagen tillagas på 2,7 ton råvaror
– 50 kockar från olika delar av Sverige, under ledning av stjärnkocken Titti Qvarnström
– 260 servitörer
– 5 200 tallrikar
– 7 800 glas
– 406 meter linneduk
– 15 000 blommor
RECEPT PÅ ALLA RÄTTER HITTAR DU HÄR!