Ezogelin corba- Turkisk linssoppa 

Matig turkisk linssoppa med bulgur och ris. Soppan smaksätts med ett läckert smakrikt kryddsmör och toppas med citron. Lättlagat och gott!

8 port
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl röda linser
0,5 dl ris (valfri sort)
0,5 dl finmalen bulgur
Ca 1,3 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
Olivolja eller rapsolja till stekning
Salt
Citron till servering
Kryddsmör:
25 g smör
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapure (kan ersättas med paprikapulver)
1 msk torkad mynta
2 tsk pulbiber eller chiliflakes

Gör såhär:
Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja i en gryta och stek löken tills den får lite färg. Vänd i vitlök och stek lite till. Vänd ner linser, ris och bulgur som du har sköljt. Stek lite snabbt och tillsätt kokhett vatten. Blanda noga och låt sedan soppan koka under lock på medelhög värme i ca 25-30 min. Blanda om med jämna mellanrum och späd eventuellt ut med vatten om soppan känns för tjock.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek alla ingredienser till kryddsmöret under omrörning på medelhög värme i ca 5 min. Vänd ner smöret soppan och blanda noga. Smula i buljongtärningar och smaka av med salt, låt puttra i 10 min till. Servera med citron och toppa gärna med mynta.

View this post on Instagram

A post shared by ZEINA MOURTADA (@zeinaskitchen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close