Persisk shirazi sallad

Frisk och syrlig persisk tomat- och gurksallad med smak av mynta. Passar perfekt att serveras vid de flesta rätter. Salladen heter shirazi då receptet ursprungligen kommer från staden Shiraz i södra Iran.

1 skål sallad shirazi, ca 4 portioner
3-4 små gurkor eller 1 vanlig gurka
2 tomater
0,5 rödlök
2 msk torkad mynta
1 citron
2-3 msk olivolja
Salt
TIPS! Du kan tillsätta paprika eller salladslök i salladen.

Gör såhär:
Hacka alla grönsaker fint och låt rinna av i en sil en stund. Blanda sedan med salt, mynta, citron och olivolja. Servera med önskat tillbehör. På bilden har jag serverat salladen med koko sabzi (persisk örtomelett). 

Join the Conversation

  1. Anna-Karin Sandström says:

    Wow! Jag är så glad att jag hittat din blogg Zeina! Jag älskar köket från mellanöstern och kommer prova många av dina recept <3 <3 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close