Iran/ Sallader/ Veganskt/ Vegetariskt

Persisk shirazi sallad

Frisk och syrlig persisk tomat- och gurksallad med smak av mynta. Passar perfekt att serveras vid de flesta rätter. Salladen heter shirazi då receptet ursprungligen kommer från staden Shiraz i södra Iran.

1 skål sallad shirazi, ca 4 portioner
3-4 små gurkor eller 1 vanlig gurka
2 tomater
0,5 rödlök
2 msk torkad mynta
1 citron
2-3 msk olivolja
Salt
TIPS! Du kan tillsätta paprika eller salladslök i salladen.

Gör såhär:
Hacka alla grönsaker fint och låt rinna av i en sil en stund. Blanda sedan med salt, mynta, citron och olivolja. Servera med önskat tillbehör. På bilden har jag serverat salladen med koko sabzi (persisk örtomelett). 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anna-Karin Sandström
    03/06/2017 at 19:02

    Wow! Jag är så glad att jag hittat din blogg Zeina! Jag älskar köket från mellanöstern och kommer prova många av dina recept <3 <3 <3

  • Leave a Reply