Den godaste köttfärssåsen jag någonsin har lagat gjord med få och enkla ingredienser. Mina barn älskade den! Hemligheten heter belugalinser. Istället för att ha i bara färs fyllde jag ut köttfärssåsen med belugalinser. Såsen blev fylligare, mustigare och mer mättande. Du måste testa! Jag sa inget om linserna till barnen och ville se deras reaktion. ”ÅÅÅHHH vad är det här för kött” sa dom. Berättade om beluglinser som fått sitt namn från den ryska kaviarn ”beluga-kaviar”. Dom små svarta linserna ser ut som kaviar och påminner lite om färs i konsistensen. Köttfärssåsen höll längre än vanligt eftersom den var mer mättande än den klassiska jag brukar laga med bara färs. Hade önskat att det blev lite över som jag kunde frysa in men det blev pasta med köttfärssås till middag två dagar i rad. En succèmiddag som jag kommer att laga fler gånger.
Ca 8 port
400 g färs (valfri sort, kött eller vegofärs)
2 dl belugalinser
2 gula lökar
3 st selleristjälkar
2-3 morötter
6 vitlöksklyftor
800 g krossad tomat
4 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
Ca 7-8 dl vatten
Salt & svartpeppar
Rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Pasta, parmesan och färska örter
Gör såhär:
Hacka lök, morot och selleri i små tärningar. Hetta upp rapsolja i en kastrull och stek grönsakerna under omrörning tills grönsakerna får en fin stekyta. Vänd i färs, riven vitlök och oregano, stek under omrörning tills färsen får färg. Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Blanda i krossad tomat, kokhett vatten, belugalinser som du har sköljt och blanda. Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt köttfärssåsen puttra under lock på medelhög värme i minst 45 min, gärna 1-1,5h. Öppna upp locket med jämna mellanrum och blanda runt alla ingredienser. Späd eventuellt ut med mer vatten om det behövs. Servera med önskat tillbehör och njut!
Så fantastiskt gott , har lagat många av dina recept och lyckades med alla,numera så är din hemsida en drog jag inte blir botad ifrån