Krämig pastasås med gorgonzola, kyckling och champinjoner. Lättlagat, lyxigt och riktigt gott!
4-6 portioner
600 g kycklingfilé
150 g gorgonzolaost
200 g champinjoner
3 st vitlöksklyftor
5 dl grädde
Ca 1 msk japansk soja
Svartpeppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Spaghetti
Valnötter
Ruccola
Coktailtomater
Mer middagstips och inspiration hittar du på Instagram 😀
Gör såhär:
Hacka kyckling i bitar, finhacka vitlök, och hacka champinjoner i skivor. Hetta upp olja och stek kycklingen tills den får färg. Vänd i vitlök, champinjoner och stek under omrörning i ca 4 min. Tillsätt grädde, rikligt med svartpeppar, lite soja och låt såsen puttra utan lock i ca 15 min. Vänd i gorgonzolan som du bryter i bitar, rör runt i ca 3 min och låt smälta in i såsen på medelvärme. Servera gärna med pasta, grovhackade valnötter, ruccola och tomat.
hur mycket pasta har du använt när du gjorde denna? 🙂
Helt galet gott!!!