Den godaste, krämiga pastasalladen som passar perfekt att servera till vardags som till fest. Du kan förbereda den flera timmar innan servering, den blir bara godare om den får stå och gotta sig i kylen. Du kan avnjuta din sallad som den är med tex fetaost, servera som tillbehör till grillat eller packa ner i matsäcken nästa gång du ska på en utflykt. Du kan variera din sallad helt efter smak och ha i de flesta grönsaker som du tycker om.
6-8 portioner krämis pastasallad
400 g pasta (gärna farfalle eller penne)
400 g majs
2 st paprikor (gärna 2 röda eller 1 gul och 1 röd)
1 gurka
1 burk soltorkad tomat (ca 250 g, kan bytas ut mot 250 g cocktailtomater)
1 rödlök eller en bit purjolök
Dressing:
3 dl creme fraiche (valfri fetthalt, jag använder 34%)
2 dl gräddfil eller yoghurt (jag rekommenderar gräddfil)
1,5 dl majonäs
1,5 dl chili sauce (jag använder Heinz chili sauce)
1 tsk dijonsenap (kan uteslutas eller ersättas med vanlig senap)
Örtsalt/salt och svartpeppar
Krämig pastasallad med kyckling– recept hittar du HÄR!
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ i kylen. Koka pastan. Skölj pastan i kallt vatten och låt sedan rinna av ordentligt i en sil. Hacka alla grönsaker i önskad storlek. Lägg pastan i en rymlig bunke och häll över dressingen, blanda väl. Tillsätt grönsakerna och blanda lite till. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, gillar du örter kan du ha i persilja, gräslök, basilika osv om du önskar det. Ställ sedan i kylen en stund innan servering, gärna några timmar. Funkar alldeles utmärkt att förbereda salladen dagen innan servering, täck väl och förvara i kylen tills det är dags att avnjuta den. Gott med fetaost bredvid.