Krämig pastasallad med kyckling

Krämig pastasallad med grillad kyckling…. mmmm… den är så god! Perfekt bjudmat eller att packa med sig till utflykten. Recept på krämig pastasallad utan kyckling hittar du HÄR! Detta ör en mycket gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya fräscha bilder.

Recept på krämig pastasallad utan kyckling hittar du HÄR!

6 portioner krämig pastasallad
Grillade kycklingklubbor enligt DETTA recept eller en hel grillad kyckling (jag använde grillade kycklingklubbor)
400 g pasta (gärna farfalle eller penne)
400 g majs
2 st paprikor (gärna 2 röda eller 1 röd och 1 grön)
1 gurka
250 g cocktailtomater
1 liten bit purjolök eller 1 rödlök
2 dl majonäs
3 dl creme fraiche
Örtsalt och svartpeppar
TIPS! Du kan tillsätta ost i salladen om du gillar det. Fetaost hackad i tärningar passar fint att ha i. Du kan späda ut pastasalladen med lite yoghurt eller gräddfil för en extra krämig pastasallad. Ha dock inte i allt för mycket, såsen ska vara härligt tjock och krämig. Variera grönsaker fritt efter smak genom att ha allt från morot, broccoli till ärtor.

Gör såhär:
Grilla kycklingen, låt svalna och fördela sedan i strimlor. Koka pastan. Skölj pastan i kallt vatten och låt sedan rinna av ordentligt i en sil. Hacka alla grönsaker i önskad storlek. Lägg pastan i en rymlig bunke, strö på örtsalt och blanda. Blanda crème fraîche med majonäs.  Blanda sedan samman alla ingredienser utan att du mosar sönder grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Du kan eventuellt tillsätta lite gräddfil eller yoghurt i salladen om du vill ha den ännu krämigare. Ställ  sedan i kylen en stund innan servering.
pastasallad20160728_114353-0120160728_114602-01 krämig pastasallad-4 krämig pastasallad-2

Join the Conversation

  1. hej! undrar ifall man kan ha den i kylskåpet över natten, alltså att man förbereder den kvällen innan som lunchlåda?

    1. Zeina Author says:

      Det fylkar jätte bra 🙂

  2. Anonym says:

    Hej Zeina. Thanks for sharing this receipe. I really miss Swedish Salad that I usually found in ICA. I am in Indonesia now and can’t find a salad as good as Swedish one.

  3. Jeanette says:

    Har du tips på vad man kan använda om den ska bli vegansk? Vilket ”kött” skulle du ersätta med?

  4. Mamma Melon says:

    Tack för ett toppen receptJag har gjort detta ett par gånger i sommar, som vi haft med oss ut på havet och ätit till lunch ska göras fler gånger. TACK

  5. Hej har du tips som man kan få mer smak i salladen ?

    1. Edina says:

      Jag adderade finhackad stjälkselleri och ersatte coctailtomater med strimlade soltorkade tomater, hade jag haft oliver hemma hade dessa också hamnat i den här pastasalladen

  6. Anonym says:

    Varför framgår det inte hur mycket kyckling man ska använda sig av?

  7. Kan man frysa detta?

  8. Marina says:

    Det funkar jätte bra utan kycklingen. Jätte gott sallad

  9. Anonym says:

    Jättegott, väldigt uppskattat av mina gäster. Tack

  10. Micaela says:

    Hej! Hur länge skulle du rekommendera att man kan ha denna ståendes i kylen?

  11. Hej. God recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close