Smashad potatissallad som är syrlig och fräsch i smaken. Passar perfekt till grillat. Potatissalladen är inspirerad av en favoritsallad i Mellanöstern som är ett givet tillbehör till kebab men man gör den utan potatis, recept hittar du HÄR! Jag testade att göra salladen matigare och tillsatte krispiga och ugnsrostade potatisar, vilken fullträff!
6 port
1 kg potatis
1 stor knippe slätbladiga persilja
2 rödlök
2 msk sumak
1-2 citron (justera mängd efter smak)
Salt
Olivolja
Salt
Chiliflakes
Serveringsförslag: Kebab i långpanna- recept HÄR!
Gör såhär:
Om potatisarna är stora delar du dom i halvor, om dom är små behåller du dom hela. Koka potatisarna mjuka med skal, låt rinna av.
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg potatisarna på en plåt som du har smort med olivolja. Krascha potatisarna med en slev, potatisstöt eller liten kastrull. Ringla olivolja över potatisarna, krydda med salt och chiliflakes. Tillaga potatisarna mitt i ugnen tills dom för en fin gyllene yta, ca 20 min.
Finhacka persiljan, hacka löken i tunna strimlor. Lägg potatis i en rymlig skål, toppa med lök, persilja, sumak, pressad citron, salt och olivolja. Blanda salladen och servera med önskat tillbehör.