Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa är en underbar soppa som är len och krämig med milda smaker. Trots att den är så enkel har den en mycket elegant och lyxig touch över sig. Några droppar tryffelolja och rostade pumpafrön på toppen förhöjer verkligen smaken på soppan. Jag gör en stor sats för att jag tycker den smakar desto bättre nästa dag och blir en perfekt matlåda. Du kan halvera mängden om du vill göra mindre sats.
jordärtskockssoppa
8 portioner jordärtskockssoppa
1 kg jordärtskockor
4 potatisar
1 vitlöksklyfta
1 lök
2 msk smör eller olja
Ca 1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl grädde (gärna hög fetthalt)
Salt & svartpeppar
Garnering (valfritt):
Tryffel- eller olivolja
Rostade pumpafrön

Gör såhär:
Skala jordärtskockorna och potatisarna, skölj dem under kallt vatten och skär i bitar. Finhacka vitlök och lök. Fräs först löken och vitlök, tillsätt sedan potatis och jordärtskockorna och fräs lite till under omrörning. Häll över vatten, smula i buljongtärningarna, rör om och låt puttra i ca 20-30 minuter, tills jordärtskockorna är helt mjuka. Mixa soppan till önskad konsistens, antingen helt slät eller med lite bitar i. Rör i grädden, smaka av med salt och peppar. Låt puttra i ca 10 min till. Häll upp soppan på en tallrik och toppa med rostade pumpafrön och servera. Ringla gärna på några droppar tryffel- eller olivolja vid servering.

JordärtskockssoppaJordärtskockssoppajordärtskockssoppa-5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close