Mina bästa zucchinirecept

Det är säsong för zucchini och jag delar med mig mina allra bästa zucchinirecept. Denna fantastiska grönsak som finns i olika färger och former. Vanligast är den långa gröna som finns att hitta i de flesta mataffärer. Jag är själv uppvuxen med den mindre sorten, ljusgröna späda zucchinin som är en favorit i det libanesiska köket. Min mamma lagade ofta kosa mehshi (fylld zucchini) när jag var liten. Alla olika varianter av kosa mehshi  som hon bjöd på älskade jag och jag gör det än idag. Här nedan kommer mina bästa recept med zucchini, du hittar allt från grytor, lasagne, biffar, gratänger och fylld zucchini. MUMS!

kousa

KLICKA PÅ RÄTTENS NAMN FÖR ATT KOMMA TILL RECEPT 

Röror

Kabak salatsi- Zucchinisallad med yoghurt

Fylld zucchini:

Syrlig fylld zucchini med vinbladsdolmar
kousa-wo-warak-enab-2

Fylld zucchini i tomatsås

Fylld zucchini i yoghurtsås
kosa bi laban-2

Fylld friterad zucchini i yoghurtsås

Dolma
11012016-IMG_4550

Sheik el mehshi
Sheik-el-mehshi1-e1455560918815

Zucchinibiffar

Ejjeh- Libanesisk zucchiniomelet
IMG_0167

Kolokithokeftedes- Grekiska zucchinibiffar med fetaost

Mucver- Turkiska zucchinibiffar

Zucchinibiffar

Koreanska zucchinipannkakor

Gratänger

Zucchinirullar

Nyttig vegetarisk zucchinilasagne
IMG_8486

Briam- Grekisk grönsaksgratäng

Maldom- kött och grönsaksgratäng

Grekisk potatisgratäng

Grytor och annat gott

Thaigryta med kyckling 

Couscous med kött eller kyckling

couscous
Vegetarisk couscous med grönsaker

Minestronesoppa

Pastagratäng

Djuvec- risrätt från Balkan

Vegetarisk tapsi 

Grillade grönsaker 

Nyttiga alternativ med zucchini

DENNA-NYTTIG

Join the Conversation

  1. Anna Ekström says:

    Ser gott ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close