Zucchinirullar med ost och spenat

Zucchinirullar fyllda med creme fraiche, spenat, vitlök, ost och soltorkad tomat. Det hela bakas i ugn i en smarrig tomatsås. Ljuvlig och fräsch rätt. Bäst konsistens får du på rullarna om du använder en fast och späd zucchini. Stora maffiga zucchini vätskar sig mycket och det kan vara svårt att få fina jämna skivor när du ska hyvla zucchinin. I min tomatsås har jag både krossad tomat och körsbärstomat på burk, det ger en fin konsistens på såsen. 

4 portioner
2 st mellanstora och fasta zucchini (ca 700 g, läs tips ovan)
1 mozzarella till garnering (ca 125 g, en annan ostsort funkar också strålande)
Färsk basilika och olivolja till garnering
Fyllning:
3 dl creme fraiche eller ricotta (jag tog creme fraiche)
1 dl riven parmesanost
65 g babyspenat
1 burk soltorkad tomat (200 g)
2 vitlöksklyftor
Salt & svartpeppar
Tomatsås (läs tips i rubriken):
1 frp körsbästomat på burk (á ca 400 g, krossad tomat funkar också)
1 frp krossad tomat (á ca 400 g)
1 röd eller gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
Salt & svartpeppar
Olja till stekning

Gör såhär:
Börja med tomatsåsen. Hacka lök i små tärningar. Stek löken tills den får färg. Vänd i oregano, vitlök och stek lite till. Vänd i tomaterna, salt, peppar och låt tomatsåsen koka under lock på medelvärme i ca 30 min. Under tiden förbereder du zucchini och fyllningen.

Gör fyllningen. Hacka spenaten grovt, hacka soltorkade tomaterna i små tärningar. Blanda creme fraiche, riven parmesan, riven vitlök, soltorkad tomat, salt och peppar.

Skiva zucchinin i skivor, inte allt för tunna men tunna. Jag använde en osthyvel och tog i litegrann när jag hyvlade zucchinin för att få dom lite tjockare än lövtunna.

Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg en klick fyllning, ca 2 msk på en zucchiniskiva och rulla ihop en rulle. Lägg tomatsås i botten av en ugnsform, lägg zucchinirullarna med skarven nedåt i formen på tomatsåsen. Riv mozzarellan och toppa zucchinin med ost. Ringla lite olivolja över och tillaga mitt i ugnen i ca 25 min. Garnera med färsk basilika och servera!

Join the Conversation

  1. Zeina! Jag insprerades av dona zucchinirullaer i tomatsås, och snvände våra jättestora squashar (de växer då fort att manninye hinner med).
    Jag skalade dem och hyvlade sen med osthyvel som du. Men bara den fasta delen av grönsaken. (Blev lätt att få fina skivor när biten blev kantig)
    Sen la ja skivorna i en bunke med salt ich hett vatten en halvtimma. Därefter gick det utmärkt att rulla dem med fyllning och gratinera i ugnen.
    De var sen ännu godare att äta kalla – väldigt lika pasta rullar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close