Grekisk potatisgratäng

Denna potatisgratäng var en riktigt fullträff. Jag har inte den blekaste aning om man gör så i Grekland men jag valde att döpa den till Grekisk potatisgratäng. Den innehåller de smaker och ingredienser som får mig att drömma mig bort till Grekland.. eller kanske är den Italiensk… hmm? Hur som helst så är den super god och fräsch. Ett gott tillbehör till maten.
Fotor_14424147942414

6 portioner
12 st mellanstora potatisar
1 zucchini
1/2 purjolök
10 st soltorkade tomater
1 röd paprika
1 näve urkärnade och hackade oliver
100 g fetaosttärningar
3 msk olivolja
1 msk salt
1,5 msk oregano
Svartpeppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Skiva alla grönsaker i runda ringar. Dela de soltorkade tomaterna i mitten. Varva alla grönsaker i en ugnsform. Strö på salt, peppar och oregano. Avsluta med fetaost, oliver och olivolja. Täck formen med foliepapper. Baka sedan mitt i ugnen i ca 40 min. Ta bort foliepappret och baka ytterligare i ca 10-15 min. Ta ut och servera. Smaklig måltid!
Fotor_144242289729589Fotor_144242297015617
Fotor_144241496386965Fotor_144241471948552
Fotor_144242119018470Fotor_144242126170372

Join the Conversation

  1. Evelina says:

    Hej detta ser jätte gott ut tänkte prova denna idag vad passar till den vad för typ av kött å sås tex skulle du rekommendera?
    MVH Evelina

    1. Zeina Author says:

      Hej
      Kycklingklubba och tzatsiki servarar jag den med. Men det funkar lika bra med entrecote och vitlöksaioli- recept hittar du här -http://zeinaskitchen.se/marinerad-entrecote/
      Saftig kycklingfilé är också en höjdare- recept här http://zeinaskitchen.se/saftig-kycklingfile/

      Lycka till och hoppas att du blir nöjd. Vänliga hälsningar Zeina

  2. Lars Lindfors says:

    Hej Zeina!
    Tack för många och goda recept! Men när jag gjorde denna Grekiska Potatisgratäng, så tog potatisen väldigt lång tid för att bli lar, vilket gjorde att jag blev tvungen att tillsätta grädde! Översta skiktet blev istället lite tort. Kan du veta varför potatisen var så svår att få färdig? Jag tycker att jag skar samma tjocklek på den som du gjorde. Vänligen Lars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close