Ugnsrostad pumpa med brysselkål och tomatsalsa

Ett fantastiskt gott tillbehör till maten som även kan avnjutas som en hel måltid. Ugnsrostad pumpa med brysselkål serverad med en läcker tomatsalsa. Servera gärna med grönkål och njut!

6 portioner
1 butternutpumpa
500 g brysselkål
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor
Olivolja
Flingsalt
Salsa till servering:
4 tomater
1 röd paprika
1 silverlök eller rödlök
1 röd chili (valfritt)
1 vitlöksklyfta
1 liten knippe persilja eller koriander
2 msk vinäger (kan ersättas med 2 st lime)
4 msk olivolja
Salt
Serveringförslag:
Grönkål

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Skala och dela pumpan i klyftor. Skär bort skaften från brysselkålen och ta bort dom yttersta bladen. Dela löken i klyftor, banka vitlöksklyftorna lite lätt med knivbladet och skala. Lägg alla grönsaker på en plåt. Ringla olivolja över alla grönsaker. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min, tills grönsakerna mjuknar och får en fin yta. Efter tillagning strör du salt över, gärna flingsalt.

Hacka tomat, lök och paprika i små tärningar. Riv vitlök och hacka persilja/ koriander fint. Hacka chili fint. Lägg alla grönsaker till salsan i en skål. Ringla olivolja och vinäger över. Tillsätt salt och blanda.

Lägg grönkål på ett fat, toppa med dom rostade grönsakerna och avsluta med salsa. Servera och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close