Aldrig mer en torr kycklingfilé! Här har du receptet på den godaste och saftigaste kycklingfilén- NÅGONSIN! Knepet för att behålla kycklingfilén saftig och mör är att steka den på hög värme och sedan direkt grilla i ugnen. Steg för steg bilder som visar hur du ska göra. Gillar du inte min kryddsättning på filén kan du krydda efter dina smaklökar. Kryddningen i receptet är inspirerat från Italien. Mama mia, fantastico!
Om du vill ha massa matinspiration hittar du mig på Instagram HÄR! och Facebook HÄR!
4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 tsk dijonsenap
1 tsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk svartpeppar
1 msk salladskrydda eller örtsalt
3 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
Serveringsförslag:
Krispig potatis med ost– recept HÄR!
Kall bearnaisesås- recept HÄR!
Gör såhär:
Börja med att värm ugnen till 250° och se till att den är riktigt het innan du tar in kycklingen. Blanda ihop marinaden och ställ åt sidan. Krydda filéerna runt om med salt och peppar. Hetta upp matolja i en stekpanna, stek filéerna på hög värme, ca 4-5 min på varje sida. Lägg filéerna i en ugnsform, häll över marinaden och ta genast in i mitten av ugnen, sänk värmen till 200°. Efter 12-15 min tar du ut dem (tiden kan variera beroende på hur tjocka filéer du har) och täcker genast med folie, låt vila i 15 min. Skär sedan i diagonala skivor, häll över skyn från ungsformen och servera. De är lika goda kalla som varma. Servera med café de pariS sås, bearnesås eller en annan favoritsås.
STEG FÖR STEG BILDER NEDAN:
Knepet för att behålla kycklingfilen saftigt är att steka kycklingen på hög värme och sedan direkt grilla den i ugnen.
STEG NR 1: SÄTT UGNEN PÅ 250°
Tack tack tack för detta recept! Herrejösses så god kycklingen blev!
UNDERBART 😀 Tack tack själv för att du berättar. Trevlig helg /Zeina
Hej. Du skriver 15-17 min i ugn och sedan 17-20 minuter. Vilket är rätt?
45m
Hejsan 😉 Du skriver 15-17 min i ugn och sedan 17-20 minuter. Vilket är rätt?
Så gott ! Du är min nya Chef efter Jamie Oliver.
Så gott ! Du är min nya Chef efter Jamie Oliver.
Hej vad har du för sås till ?
Hej,
Bearnaisesås 🙂
Hej Zeina,
Är detta något man kan göra på fredagen och förvara i kyl över natten för att sedan äta kallt på lördagen? Tacksam för svar.
Hej Zeina!
Jag hade önskat om du hade förklarat hur man förbereder marmeladen..
Supergott
Säger bara äntligen saftig kyckling,tack.
Vad kan jag göra för Marinad till jordnötssås?
Tacksam för fler olika marinader till olika såser
Supergott!!! Ett av våra favoritrecept från dig Zeina!!
En av mina favoriter med 😀 TUSEN TACK för att du tar dig tid att berätta, jätte kul att läsa. Kram 🙂
Tack för receptet! Bra recept vad det gäller råd hur man ska steka, ha den i ugnen och låta vila⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ jag använde Herbamare och det blev för mycket salt i och med att jag saltade ordentligt (doktorns order) ! Måste tänka på det totala saltet nästa gång…
Hej! Använde du dig av kycklingbröstfileer eller lår? Jag tycker att lårfileer oftast är godare men de är väl lite mindre och bör nog kunna vara inne kortare tid i ugnen.
Alltså wow, vad gott har precis hittat hit och testade receptet direkt. Kommer garanterat göra fler gånger och även testa andra recept från denna blogg. ☺
Så trevligt att du har hittat hit. Super kul att läsa. Kram 😀
Hej, vi har gjort enligt det här receptet ett par gånger och det är verkligen en hit! Nu ska vi ha en bjudning i nästa vecka. Går det att försteka filerna någon/några timmar tidigare och ha i dem i ugnen strax innan gästerna anländer eller förlorar dem en del av mörheten?
Hej,
Så skoj att ni gillar receptet Filéerna måste direkt in i ugnen efter att de har stekts så tyvärr blir det inte lika bra om försteker dem flera timmar innan. Lycka till. Kram
Jag ändrade lite på receptet (ersatte marmeladen med smält smör, använde grillkrydda o.s.v.) och det blev rätt så gott! Om jag hade de rätta ingredienserna som skulle behövas för detta recept så hade det nog blivit godare! 10/10
Hej 🙂 verkar va ett superbra recept. Jag undrar – ska man ha lock/folie över formen i ugnen eller inte för att de inte ska bli torrt ? Mvh Madelene
Hej 😀
Du ska inte täcka dem när du tar in dem i ugnen. De ska täckas när du tagit ut formen från ugnen.
Det här är det bästa receptet för kycklingen . T.o.m. min man som inte annars är så förtjust i kyckling tycker det blir gott och saftigt. Super gott
Godare kycklingfilé recept finns inte. Än idag är den här en stor favorit i vårt familj. 10/10
hej! ser ut som du har använt vit balsamvinäger? tror du det blir lika gott med svart balsamvinäger?
Hej! Jag skulle vilja göra detta receptet till ett kalas. Kan man göra färdigt kycklingen dagen innan och sen bara värma den nästa dag innan servering? Hur ska jag förvara kycklingen i kylskåpet under tiden? Och hur hade du sedan värmt kycklingen så den inte förlorar sin saftighet? Tacksam för svar.
Hej!
Ska kycklingen vara genomstekt när man tar ut den ur ugnen, eller fortsätter den att tillagas när den ligger under folien?
Hej,
Den ska vara genomstekt när den kommer ut från ugnen.
Hej, använder du varmluft eller över/undervärme? Tack för alltid lika bra recept.
Vänlig hälsning, Ida
Hej,
Jag har över- och undervärme.
Tusen tack. Kram /Zeina
Hej!
Riktigt bra recept, använder bara ditt råd när jag gör kycklingfilé nu för tiden.
Men jag har ofta tänkt på (är inte så kunnig på hur det funkar).
Vad gör temperatursänkningen för skillnad för slutresultatet (sänk från 250 -> 200 när jag sätter in filéerna)?
Hej,
Kul att du gillar receptet 😀
Du vill att ugnen ska vara riktigt varm när du tar in filéerna därav värmer man ugnen ordentligt först.
Men sen måste temperaturen sänkas för att man inte ska bränna filéerna.
Hej! Sugen på att göra din kyckling 🙂 Vad använder du för balsamvinäger? Vit?
Hej,
Jag använder vanlig balsamvinäger, inte vit 😀
Detta är fortfarande BÄSTA sättet att tillaga kyckling som jag vet! Blir alltid så sjukt gott!
Vilket fantastiskt gott recept, kycklingen blev så god. Detta kommer jag att göra flera gånger!❤
Wow! Marinaden är väldigt god och filéerna blir verkligen supergoda och saftiga. Så bra recept!!!
Himla gott marinaden flesta gången jag laggar recepten och krispig potatisen med .Tusen tack för receptet
Hej Zeina! Jag älskar det här receptet, det blir verkligen saftigt. Vi har tänkt bjuda på den till ett stort kalas och undrar om det går att göra i förväg. Alltså kan jag göra färdigt kycklingen och sen frysa i den, för att ta fram den på kalasdagen och skiva upp den och sen hälla på marinaden? /Jenny
Grymt gott! Har aldrig lyckats laga saftigare kyckling
Väldigt Gott och lättlagat. Alla älksade rätten.
Bjöd 30 personer på denna kyckling, alla inklusive jag tyckte att det var supergott ! De flesta ville ha receptet
Tack för ett galet gott recept !
Hej, ja nu har jag provat ditt recept på denna kyckling och den var ju jättegod. Undrar bara, är det tillagningssättet, kryddorna eller marinaden som gör skillnaden. Jag brukar annars souvida kycklingfiléer för bästa resultat. Tack zeina för tipset!
Hej Zeina.
När du täcker kycklingen i folie, gör du som ett lock över formen eller lägger du filéerna separat i folie?
Bästa hälsningar
Hej,
Jag täcker det som ett lock 🙂
Hur blandar du marinaden? Ska t ex örtsaltet och balsamicon vara i marinaden?.
Bästa kycklingen!!!!! Till och med en matlagnings analfabet som jag får till det med detta recept ☺️☺️☺️
Vilken otroligt god och lättlagad kycklingfilé. Med ditt recept blir de inte längre torra. Tack Zeinas!
Blev tipsad om detta recept av en vän. Lagade den igår och WOW!! supergott
Väldigt smaskens. Den rätten kommer jag absolut att laga fler gånger.
Hej Zeina!
Provade din kryddblandning på en fläskfile och det blev lika gott som på kycklingfilén.
Tack för ett jättegott recept !
Du är bäst !
Mvh
Per
Per
Tack för detta recept! Kycklingfilen blev så saftig och urgod marinad. Jag gjorde minus senapen men ändå så gott.
Tack för alla recept som du delar med dig. Vilken matskatt!
Allt gott till dig!
Hej Zeina
Jag funderar på att bjuda den här rätten för iftar och undrar om det skulle funka och Har du tipps på hur kan jag förberedda
Kan man laga med innerfile? Ka ale direkt i ugnen en kortare stund?
Det blev suuuuper god❤tack, jätte fint förklarat alla steg, följer man bara och det händer magi
Hej Zeina och tack för det här receptet! Favorit för mig. Gör det jämt när jag ska laga kycklingbröstfile. Supergott och enkelt!
Hej! Tror du det kan funka att servera saffranrisotto till denna kycklingen?
Verkligen superrecept!
Otroligt god och saftig kyckling.
Sonen tog om flera gånger
Gammal artikel men ojojoj jösses vilken kyckling! Första gången jag lyckas få kyckling sådär riktigt saftig. Tack för receptet ♥️