Godaste såsen till grillat som du snabbt rör ihop. Den är verkligen helt makalöst god! På bilden nedan har jag serverat såsen med potatisbakelser och stekt entrecote. SÅ HIMLA GOTT! Länk till recept på de övriga rätter hittar nedan.
1 stor skål bearnaisesås, ca 6 portioner 2 dl creme fraiche 0,5 dl majonäs 1 schalottenlök 1-2 tsk vit vinäger (justera syra efter smak) 2 msk torkad dragon 1 liten bunt persilja 2 tsk senap (dijon eller vanlig senap funkar bra) 0,5 msk socker 0,5 tsk gurkmeja (kan uteslutas, jag har det i för att ge såsen lite färg) Salt & peppar
Recept på potatisbakelserna hittar du HÄR! Recept på entrecote hittar du HÄR!
Gör såhär: Hacka löken fint, hacka persiljan. Blanda sedan samman alla ingredienser och låt såsen stå i kylen några timmar innan servering.
Dags för del nr 3 i min Ramadanserie✨ Idag bjuder jag på Palestinska musakhanrullar och skickar lite extra kärlek till alla er som bryter fastan på jobbet❤️ Dagens fråga:
VAD DRÖMDE DU OM SOM BARN ATT BLI NÄR DU BLIR STOR?🫶 Recept med steg för steg bilder:
https://zeinaskitchen.se/palestinska-musakhanrullar/
#ramadan#iftar…
Panerar fisk i ett skolkök tillsammans med Kommunal
Zeina Mourtada7.1K views15/05/2022 09:21
Recept på maten hittar du här:
https://zeinaskitchen.se/panerad-fisk-med-potatismos-och-kall-dillsas/
Läs mer om kommunal här:
https://www.kommunal.se/…
Så gör du den perfekta hummusen med Zeina Mourtada
Zeina Mourtada13.2K views25/04/2022 07:55
Perfekt hummus mixad med Bosch VitaPower 4! Den enda blendern du någonsin kommer att behöva i ditt kök! Läs mer om blendern här:
https://www.bosch-home.se/nyheter-och-kampanjer/blender-vitapower-serie4
Recept på hummusbowl
Hummus:
2 frp kokta kikärtor (á 400 g)
4 msk tahina
1 vitlöksklyfta
1-2 citroner (justera syra efter smak)
Salt
Stekta kikärtor
1 frp kokta kikärtor (á 400 g)
1 tsk Spiskummin
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Rapsolja till stekning
Garnering:
100 g coktailtomater
0,5 gurka
1 rödlök
Olivolja
Chiliflakes
Rödkålssallad:
1 klyfta rödkål
0,5 tsk salt
Ca 1 citron (justera syra efter smak)
2 tsk vitvinsvinäger (kan uteslutas)
2 msk olivolja
Servering:
Bröd
Gör såhär:
Rödkålsallad: Strimla kålen i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller osthyvel. Strö salt på kålen. Blanda med övriga ingredienser till kålen och ställ i kylen.
Hummus: Lägg tahina, salt, citronsaft och pressad vitlök i en blender. Mixa i ca 30 sekunder tills tahinan blir en fast och vit massa. Hoppa inte över detta moment, när du mixar tahina får den en mild och god smak och den ger dig en extra krämig hummus. Efter att du har mixat i ca 30 sek kommer tahinan bli ganska fast i konsistensen, späd ut med lite vatten och mixa lite till. När den känns krämig tillsätter du kikärtorna. Skala gärna kikärtorna först. Mixa i ca 2-3 min, öppna upp blendern och skrapa ner kanterna med jämna mellanrum. Smaka av hummusen och tillsätt eventuellt mer salt, citron eller vitlök. När kikärtorna är helt finfördelade börjar du sakta späda ut hummusen med vatten, samtidigt som blendern är igång. Fortsätt mixa tills kikärtsröran är helt len och krämig. Hummusen ska varken vara torr eller för lös i konsistensen.
Stekta kikärtor: Hetta upp olja i en stekpanna. Vänd i kikärtor, krydda med salt, peppar, spiskummin, paprikapulver och stek under omrörning i ca 3-4 min.
Hacka alla grönsaker och persilja. Lägg hummus på en tallrik, toppa med stekta kikärtor, grönsaker, persilja, chiliflakes, oliver och ringla slutligen olivolja över. Servera med bröd!
Pitabrödschips:
2 st tunna pitabröd
0,5 dl zaatar
2 msk olivolja
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Skär pitabröden i trianglar eller fyrkanter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med olivolja och strö sedan zaatar över. Baka mitt i ugnen tills chipsen blir gyllene och frasiga, ca 6-8 min.…