Ugnsbakad kycklingfilé i en läcker fetaostsås

Lättlagad vardagsrätt där kycklingen bakas i ugn med en läcker fetaostsås. Såsen smaksätts med vitlök och ajvar, supergott! Du kan servera rätten med allt från pasta, ris, bröd till potatis.
6 portioner
3 st kycklingfiléer
5 dl creme fraiche (34% fetthalt)
150 g fetaost
1-2 vitlöksklyftor (justera mängd efter smak, jag tog 1 klyfta)
4 msk ajvar
Salt & peppar
Olja till stekning
Garnering:
Färska örter efter smak (tex basilika, persilja, timjan, rosmarin osv. Jag tog rosmarin)

Gör såhär:
Dela kycklingfiléerna i mitten. Krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den får färg på båda sidor. Lägg kycklingen i en ugnsform.

Värm ugnen till 200°. Blanda crème fraiche, smulad fetaost, riven vitlök och ajvar i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med önskat tillbehör och sallad. Passar fint med pasta, ris, potatis eller något annat gott som tilltala dina smaklökar.  

Join the Conversation

  1. Tips: Hade inte ajvar hemma så det blev 3 msk piripiri-sås och 2 msk mangochutney istället. Jättegott!

    1. Älskar dina recept, Tack Zeina! Måste testa den här rätten. Ser jättegott ut.

  2. Ulrika says:

    Blev så gott, till detta gjorde jag smashed potatoes med parmesantäcke……Tack Zeina för alla dina härliga recept

  3. Malin says:

    Låter jättegott. Kan man förbereda denna rätt, – bryna kycklingen dagen innan?

  4. Pernilla Larsson says:

    Underbart gott, tack för all inspiration och allt gott! Kram

  5. Selma says:

    Blev jättegott! Tack Zeina

    1. Zeina Author says:

      Härligt 😀 Det glädjer mig att läsa

  6. Madeleine says:

    Detta är en favorit här hemma! Har du fler recept som är lika lättlagade som detta? Detta recept är perfekt för nyblivna mödrar nämligen… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close