Gratäng/ Kyckling/ Såser & Dressingar

Ugnsbakad kycklingfilé i en läcker fetaostsås

Lättlagad vardagsrätt där kycklingen bakas i ugn med en läcker fetaostsås. Såsen smaksätts med vitlök och ajvar, supergott! Du kan servera rätten med allt från pasta, ris, bröd till potatis.
6 portioner
3 st kycklingfiléer
5 dl creme fraiche (34% fetthalt)
150 g fetaost
1-2 vitlöksklyftor (justera mängd efter smak, jag tog 1 klyfta)
4 msk ajvar
Salt & peppar
Olja till stekning
Garnering:
Färska örter efter smak (tex basilika, persilja, timjan, rosmarin osv. Jag tog rosmarin)

Gör såhär:
Dela kycklingfiléerna i mitten. Krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den får färg på båda sidor. Lägg kycklingen i en ugnsform.

Värm ugnen till 200°. Blanda crème fraiche, smulad fetaost, riven vitlök och ajvar i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med önskat tillbehör och sallad. Passar fint med pasta, ris, potatis eller något annat gott som tilltala dina smaklökar.  

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mia
    20/09/2019 at 12:16

    Tips: Hade inte ajvar hemma så det blev 3 msk piripiri-sås och 2 msk mangochutney istället. Jättegott!

  • Leave a Reply