Grillat/ Kebab/ Kyckling/ Turkiet

Sis tavuk- Turkisk kycklingkebab

Visst är det härligt att recepten på kebab är nästan oändliga?! Kebab betyder grillat kött och det finns många olika recept. Här är ytterligare en variant som kommer upp på Zeinas Kitchen. Turkiska kycklingspett som har marinerats i en enkel men fantastiskt god marinad. Kycklingen blir saftig när den får marineras en bra stund i yoghurt, så förbered gärna kycklingen dagen innan den ska grillas. Fler läckra recept på kebab hittar du HÄR!

4-6 portioner
900 g kycklingfilé
Marinad:
1 dl turkisk yoghurt
2 msk tomatpuré
Saften från 0,5 citron
2 rivna vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
2 tsk pulbiber (turkiska chiliflakes, kan ersättas med vanliga chiliflakes eller paprikapulver)
1 tsk timjan
1 tsk spiskummin
Salt och peppar
Serveringsförslag:
Grillade grönsaker
Ezme- Turkisk tomatsallad
Pitabröd
Lättbakade tunnbröd

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och låt stå medan du förbereder kycklingen. Skär kycklingen i bitar. Häll över marinaden och blanda allting ordentligt. Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar. Gärna över natten. Om du inte har tid att vänta så kan du låta kycklingen marineras i rumstemperatur i 30 min.

Trä kycklingbitarna på spett. Grilla i ugn eller på grillen.
I ugn: Värm ugnen till 225° med grillfunktion på. Lägg spetten på ett galler och ställ på en plåt. Ta in mitt i ugnen och grilla i ca 15 min. På grillen: Grilla kycklingen ca 6-8 min på varje sida. Grilla gärna grönsaker bredvid, som tex sivri, tomat och lök. Lägg antingen grönsakerna på grillen eller på en plåt i ugnen.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply