Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Efterrätt

Chokladfudgekaka

Maffig och riktig mastig chokladfudgekaka som smakar himmelskt gott! En liten bit räcker för att stilla chokladsuget. En riktigt to die for kaka. Den är busenkel att baka och vispas snabbt ihop i en och samma bunke!

12-14 bitar
Kakan:
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 dl rörsocker strö eller muscovadosocker (om du vill använda strösocker minskar du mängden till 1,5 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
175 g smält smör
3 st ägg
50 g mörk choklad
Fudgetopping:
150 g mörk choklad
150 rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker

Gör såhär:
Värm ugnen till 180, över och undervärme. Klä en springform, 24 cm, med bakplåtspapper. Lägg alla torra ingredienser till kakan i en bunke och blanda. Tillsätt sedan smält smör, smält mörk choklad och ägg. Vispa ihop smeten tills allting blir ordentligt blandat med en elvisp. Vispa inte längre än nödvändigt, smeten ska bara blandas ihop. Baka mitt i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Förbered under tiden fudgen.

Blanda ihop rumsvarmt smör (ej smält) och florsocker i en bunke. Vispa ihop det med en elvisp eller kör det i en mixer. Tillsätt sedan smält choklad och mixa snabbt ihop allting. När kakan har svalnat brer du fudgen över den. Täck formen med plast och låt kakan stelna i kylen i minst 1 h. Kakan klarar sig fint i kylen i 8-10 timmar innan servering.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Vic
  02/06/2020 at 21:43

  Har du nått bra recept med polska piroger ? 🙂

 • Reply
  Isa
  12/09/2020 at 22:23

  Denna kakan är gudomlig! Den ska dock inte serveras för kall, utan gärna stå i rumstemperatur någon timme eller två före servering om den stått i kylen länge innan! Då kommer smaken och saftigheten till sin fulla rätt.

 • Leave a Reply