Nigeriansk kycklingcurry

Currygryta är en favorit som görs i många delar av världen. Den nigerianska varianten är enkel och supergod. Kan varieras med olika grönsaker, ha i de du tycker om och har hemma. Har du tex frysta grönsaker funkar det strålande att slänga ner det i grytan. Servera med ris och njut!

6 portioner
4 kycklingklubbor eller 800 g kycklingfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1-2 scotch bonnet (eller en annan chilisort, kan uteslutas)
2 msk majsstärkelse
Ca 7 dl vatten
Grönsaker (läs tips nedan):
4 potatisar
2-3 morötter
10 st champinjoner
1 grön paprika
100 g frysta ärtor
Kryddor:
2-3 tsk gul currypulver (justera mängd efter smak)
1 tsk torkad timjan
1 tsk gurkmeja
2 st hönsbuljongtärningar eller 2 msk fond
Salt & peppar
TIPS! Du kan variera grönsakerna efter smak och tex ha i frysta gröna bönor, skippa champinjoner osv.

Recept på tonfiskcurry hittar du HÄR! kycklingcurry HÄR! vegansk curry HÄR! jamaicansk curry med räkor HÄR! thailändsk curry HÄR! filippinsk curry HÄR! kycklinggratäng med mangochutney HÄR!

Gör såhär:
Dela kyckligklubborna eller hacka kycklingfilé i mindre bitar. Hacka lök och paprika i tärningar, morot i slantar, skala och hacka potatis i stora bitar, skiva champinjonerna, hacka vitlök och chili fint. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i kycklingen och bryn den under omrörning. Vänd i alla kryddor, vitlök, chili och stek lite till. Tillsätt alla grönsaker och stek under omrörning i ca 3-4 min.

Tillsätt vatten och smula i buljong. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vänd ner i grytan. Låt grytan koka under lock i ca 20-35 min (om du använder kycklingfile kokar grytan i ca 20 min och kycklingklubbor ca 35 min). Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close