Kycklinggratäng med curry och mangochutney

En riktigt god och lättlagad kycklinggratäng med curry, mangochutney och sambal oelek. Den sköter sig själv i ugnen och slängs ihop på ett kick. Vardagsmat när den är som bäst. Passar lika bra att serveras med ris eller pasta.

4-6 portioner
4-6 st kycklingfiléer
1 stor röd paprika
1 burk minimajs (ca 425 g)
2 vitlöksklyftor
5 dl creme fraiche
1 dl mango chutney
2 dl grädde (kan uteslutas)
1 msk sambal oelek
2-3 tsk gul currypulver
Salt & peppar
Olja till stekning

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja och stek kycklingfiléerna i ca 3 min på varje sida. Lägg kycklingen i en ugnsform.

Skär paprikan i strimlor, skär minimajsen i ca 1 cm långa bitar, finhacka vitlöken. Lägg grönsakerna över kycklingen. Blanda crème fraiche, grädde, mango chutney, curry, sambal oelek, salt och peppar i en skål. Häll currysåsen över kycklingen. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 25-30 min. Servera gratängen med sallad, ris eller pasta.

Join the Conversation

  1. Gjorde detta receptet fast veganiserade det med hälsans köks ”filebitar” och havrefraiche samt havregrädde och det blev jättegott! Tack för en bra blogg

  2. Heidi says:

    Bor I Spanien och det är svårt att få tag i Creme Fraiche. Kan man använda 5 dl grädde ist? Ser så gott ut! Mvh, dålig i matlagning som det kanske märks 🙂

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det borde inte vara några problem alls med grädde.
      Lycka till och hoppas att det smakar. Kram 🙂

    2. Tahmasebi Reza says:

      Creme fraiche finns på Carrefour och mercadona. Annars kan du prova Nata fresca

    3. Caroline Sam says:

      Créme fraîches finns i alla butiker i Spanien. Prova den från Presidente, den finns överallt.

  3. Så gott! Alla familjen tyckte om det. Kommer lätt göra det igen!

  4. Linda says:

    Något tips vad man kan ersätta paprikan med eftersom jag inte gillar paprika?

    1. Ann-Mari says:

      Paprika är en av de största smaksättarna i matlagning. Peta bort paprikabiten om du inte vill äta den. Den gör sin effekt på smaksättning även om man inte äter den fysiska paprikan. Sen går det alltid att omprogrammera sig själv, om man är villig att göra det arbete som krävs.

    2. Jag brukar laga detta helt utan majs och paprika. Det blir supergott ändå, och man kan ju ha vilka grönsaker man vill vid sidan om. Jag kan dock tänka mej att det skulle passa att ersätta paprikan med t.ex. tunna skivor av squash, förkokta morots- eller batatbitar, vårlök eller annat man gillar.

  5. Emelie says:

    Fantastiskt gott, tummen upp från hela familjen!! Tack så mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close