Pasta al pesto genovese med gröna bönor och potatis

Det här är en helt fantastisk italiensk pastarätt som du enkelt slänger ihop. Allting kokas i en och samma gryta och blandas sedan med pesto. En läcker variant på pasta pesto med krispiga haricots verts och potatis. Italienarna är grymma på det här med comfort food. Enkelt, lyxigt och läckert. Perfekt att laga nu när det är säsong för gröna bönor.

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! & Facebook HÄR! Då missar du aldrig när jag uppdaterar bloggen med läckra middagstips😀 

4 portioner
400 g pasta (läs tips nedan)
300 g pesto genovese
300 g färska haricots verts
300 g potatis
Salt & peppar
2 dl vatten (pastans kokvatten)
TIPS! Välj gärna en pastasort med 8-9 mins koktid så blir det enkelt att följa koktiden i recept. Pastasorterna spaghetti, gemelli, strozzapreti och casareccia passar perfekt till denna rätt. Jag har använt gemelli.

Recept på pasta pesto med grönsaker hittar du HÄR! och pasta pesto med kyckling HÄR!

Gör såhär:
Skär haricots verts i mindre bitar. Skala och skär potatisarna i små tärningar. Koka upp rikligt med vatten och salt i en gryta. Tillsätt potatisen och låt den koka i 3 min. Vänd i pastan och låt den koka med potatisen i ca 5 min. Vänd i haricots verts och låt allting få koka i ytterligare 4 min. Precis innan du ska sila av pastan tar du 2 dl av pastans kokvatten och lägger åt sidan. Sila sedan av pastan.

Lägg 300 g pesto i en skål, rör ut peston med 2 dl kokhett pastavatten. Vänd i pastan, potatis och haricots verts. Smaka av med salt och peppar. Blanda ordentligt och servera genast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close