Grönsaker/ Grytor/ Indien/ Potatis/ Veganskt/ Vegetariskt

Indisk tomat & currygryta- Aloo tamatar jhol

En god vegetarisk Indisk gryta med smak av tomat och hemmagjord curry. Mustig och smakrik, utesluter man chilin går den även hem hos barnen. 
8

4 portioner Tomat- och currygryta
6 st mellanstora potatisar
3 st tomater ( kan bytas ut mot 1 burk krossad tomat)
2 msk tomatpuré
1 lök
1 bit ingefära
2-3 st vitlöksklyftor
1 grön chili (kan bytas ut mot en bit paprika)
1 tsk spiskumminfrön
0,5 tsk korianderpulver
0,5 tsk röd chilipulver eller paprikapulver
0,5 tsk gurkmeja pulver
0,5 tsk garam masala
2 dl vatten
1 näve finhackad koriander
2 st svarta kardemumma kapslar (de ger en rökig smak i grytan, kan bytas ut mot 0,5 tsk rökt paprikapulver eller uteslutas)
Salt & peppar
2-3 msk rapsolja

Gör såhär:
Finhacka ingefära och vitlök, mortla sedan till en puré. Hacka lök och chilin. Kör de färska tomaterna i en matberedare/mixer tills de blir en slät puré. Hetta upp olja i en kastrull och fräs spiskumminfröna snabbt. Tillsätt vitlök- och ingefärapurén och chilin. Stek i ca 2 min på medelvärme. Häll i chilin och lök, stek en stund till, tills löken mjuknar.

Blanda i tomat och tomatpurén, låt puttra under lock i ca 5 min. Häll i potatisen, alla kryddor och vatten, låt puttra i ca 20-30 min (koka inte sönder potatisarna). Vänd i finhackad koriander och servera. Servera gärna med indisk tomatris, recept finns HÄR!
181920
214

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Isa
    07/08/2015 at 21:53

    Hej

    Har du något bra recept på makloube?? Tycker du har en fantastisk blogg med många bra recept.

    • Reply
      Zeina
      09/08/2015 at 16:40

      Hej 😀
      Jag kommer förhoppningsvis ha recept på makloube inom kort på bloggen. Tack för din fina kommentar. Mvh Zeina 😀

    Leave a Reply