Kabak salatsi- Turkisk zucchinisallad med yoghurt

Kabak saltatsi är en krämig sallad med yoghurt och zucchini. Ljuvlig att servera som tillbehör vid maten eller att avnjutas med en bit bröd. Passar perfekt vid grillat och är väldigt god att serveras med lax.

4 portioner
2 st zucchini
3 dl turkisk yoghurt
Ca 0,5 dl finhackad färsk dill
1 vitlöksklyfta
Ca 4-5 msk grovhackade valnötter (kan uteslutas)
Olivolja till stekning
Salt & peppar
TIPS! Det ärväldigt gott att smaksätta salladen med citron.

Gör såhär:
Riv zucchinin på grova sidan av rivjärnet. Pressa försiktigt ur lite vatten från zucchinin med händerna. Hetta upp olja i en stekpannan och stek zucchinin i 4-5 min. Låt sedan zucchinin svalna.

Blanda yoghurt, finhackad eller pressad vitlöksklyfta, dill, salt och peppar i en skål. Vänd sedan i zucchini och valnötter. Blanda och låt gärna stå i stunden innan servering. Ringla över olivolja och servera yoghurtsalladen som tillbehör vid maten eller njut av den med en bit bröd.

Join the Conversation

  1. Hej, det skulle va kul om du kunde lägga upp ett recept på kyckling feta wraps, har fått ett beroende på dom från babel deli men det blir ju lite dyrt i längden haha.

  2. Maria says:

    Hej!
    Måste bara säga att jag tycker dina kommentarer om maten är heeelt underbara! Och jag som vegan har inga som helst problem med att “veganisera” recepten! Och jag har rekommenderat din sida till min dotter och hennes sambo som är alldeles nyblivna veganer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close