Atole de avena- Mexikansk havregrynsgröt

Atole de avena är en värmande havregrynsgröt som serveras varm i muggar som en dryck. Underbar att avnjutas som en stärkande frukost en kall vintermorgon!

Ca 8 portioner
5 dl vatten
1 kanelstång
4 dl havregryn
8 dl mjölk (vanlig mjölk, havremjölk, sojamjöl osv funkar jättebra)
1 tsk vaniljsocker
1 liten nypa salt
Socker efter smak (sockret kan uteslutas)

Gör såhär:
Koka upp vatten, kanelstång och salt. Låt sjuda i 2-3 min. Sänk värmen och vänd i havregrynen, låt puttra tills havregrynen suger åt sig all vätska. Tillsätt sedan mjölk, vanilljsocker, eventuellt socker och blanda. Låt sjuda på medelvärme i 5-6 min. Rör om med jämna mellanrum. “Gröten” ska vara ganska lös i konsistensen och ska kunna serveras i muggar som en dryck, om den känns för tjock kan du späda ut den med mer mjölk och låt sjuda lite till. Häll upp gröten i muggar och servera varm.

Join the Conversation

  1. Minou says:

    Gjorde på havremjölk och malen kanel då kanelstängerna var slut. Kylde ner drycken och lade i några “isbitar” av havremjölk. Passar även i sommarvärmen. Tack för alla recept på alkoholfria drycker! Vi är många som avstår ifrån alkohol av olika skäl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close