Ugnsbakad fisk med grönsaker-Lättlagat

Sån här vardagsmat älskar jag, enkelt men känns ändå lite lyxigt och allting tillagas smidigt i en ugnsform. Minimalt med disk och jobb samtidigt som man får en riktigt god middag serverad. Du kan använda de flesta vita fisksorter, fryst eller färsk och fisken kan dessutom ersättas med fetaost. Servera med en god sås, vi åt grekisk skordalia brevid, och njut! Kan även serveras med sallad, couscous, ris eller en bit bröd.

4 portioner
Ca 700 vit fiskfilé (jag använder torsk, läs tips nedan)
1 mellanstor zucchini
1 röd eller gul lök
200 g coktailtomater eller 2-3 st tomater
1 citron
2-3 msk olivolja
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Grekisk skordalia- vitlöksås
TIPS! Du kan byta ut fisken mot 2-3 block fetaost (á 150 g).

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Skiva zucchini och lök tunt, dela coktailtomater i halvor eller hela tomater i skivor. Dela citronen i mitten, skiva den ena halvan i skivor och spara den andra halvan för att pressa citronjuice över fisken.

Pensla botten av ugsnformen med lite olvivolja. Lägg hälften av zucchini, lök och tomat i botten av formen. Krydda med lite salt, peppar och pressa citron över. Lägg fisken över grönsakerna och toppa med resten av grönsakerna. Pressa citron över, krydda med salt, peppar och ringla olivolja över allting. Baka mitt i ugnen i ca 17 min, tills fisken är klar. Servera med önskat tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close