Atole de avena är en värmande havregrynsgröt som serveras varm i muggar som en dryck. Underbar att avnjutas som en stärkande frukost en kall vintermorgon!
Ca 8 portioner
5 dl vatten
1 kanelstång
4 dl havregryn
8 dl mjölk (vanlig mjölk, havremjölk, sojamjöl osv funkar jättebra)
1 tsk vaniljsocker
1 liten nypa salt
Socker efter smak (sockret kan uteslutas)
Gör såhär:
Koka upp vatten, kanelstång och salt. Låt sjuda i 2-3 min. Sänk värmen och vänd i havregrynen, låt puttra tills havregrynen suger åt sig all vätska. Tillsätt sedan mjölk, vanilljsocker, eventuellt socker och blanda. Låt sjuda på medelvärme i 5-6 min. Rör om med jämna mellanrum. “Gröten” ska vara ganska lös i konsistensen och ska kunna serveras i muggar som en dryck, om den känns för tjock kan du späda ut den med mer mjölk och låt sjuda lite till. Häll upp gröten i muggar och servera varm.
Gjorde på havremjölk och malen kanel då kanelstängerna var slut. Kylde ner drycken och lade i några “isbitar” av havremjölk. Passar även i sommarvärmen. Tack för alla recept på alkoholfria drycker! Vi är många som avstår ifrån alkohol av olika skäl.
Jag älskar din webbsida eftersom jag kan hitta alla maträtter från hela världen. Tack så jättemycket för ditt arbete.