Veckomatsedel 12- Lite nytt och lite klassiskt

Hallå där! Dags för att planera en ny vecka och visst är det skönt att ha en hel veckomatsedel redo? Vad bjuder denna vecka på för gott? Jo, det blir lite nytt och lite klassikt. Det klassiska men ack så goda har vi fiskgratäng och krämig champinjonsoppa. Det nya är lasagnen som tillagas i stekpanna och två olika libanesiska grytor. Som vegetarisk alternativ finns det mycket gott att välja på, bland annat från det indiska och libanesiska köket. Blir du lite nyfiken och kanske hungrig? Perfekt! Bara att kika i menyn och låta dig inspireras. 
Måndag- vegetariskt. Tid: 30 min
Efter en hektisk helg kan det vara skönt att mjukstarta veckan med en krämig champinjonsoppa. Mild och god favorit som går hem hos dom flesta. Du kan servera brödpinnar till som görs på 30 min.
Champinjonsoppa
Tisdag- Fisk. Tid: 45 min
FISKGRATÄNG! Kan det bli godare än så? Detta är en av de godaste rätter som finns. Lika lyxig till vardags som till fest.
Vegetariskt alternativ- klart att du som äter vegetariskt också ska äta “fiskgratäng”, en så kallad “fuskgratäng” 🙂 Du kan ersätta fisken med fast tofu. Pressa ur vätska från tofun. Skär i önskad storlek och krydda med citron, salt och peppar. Lägg i ungsformen, spritsa potatismos runtom och sen är det bara att följa receptet. Gillar du inte tofu kan du ta halloumiskivor istället som du stekt lite hastigt först.Fiskgratäng
Onsdag- Lättlagat. Tid: 60 min.
Lasagne som tillagas i stekpanna, så enkelt och gott! Lika god med quornfärs som med vanlig färs.
Vegetariskt alternativ– använd quornfärs eller gör en nyttig zucchinilasagne.
one pot lasagna
Torsdag- Kyckling. Tid: 80 min
Kyckling och potatisgryta som tillagas i ugnen, en riktig klassiker från det libanesiska köket.
Vegetariskt alternativ- Mujadara, libanesiskt ris med gröna linser och karamelliserad lök. Fantastiskt gott!
Libanesisk kyckling

Fredag- Veckans goda middag. Tid: 60 min
Det blir en till libanesisk rätt denna vecka, nämligen Dawobasha. Kryddiga köttbullar som får puttra en i läcker tomtasås. God att serveras med bröd, bulgur, pasta eller ris.
Vegetariskt alternativ- Aloo tamatar jhol! Indisk tomat- och currygryta med potatis. Denna rätt är verkligen ljuvlig. Serverar du den med indisk tomatris har du en riktig festlig middag att njuta av denna fredag.
Libanesisk

TIPS INFÖR HELGEN!
Lyxa till kaffet lite extra med hemmagjord capuccino eller latte05022016-IMG_2584-e1455562615181
Ungersk gulasch som söndagsmiddag, mums!
Gulasch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close