Buffé/ Grönsaker/ Sallader/ Veganskt/ Vegetariskt

Treveckorssallad- Vitkålssallad med lång hållbarhet

Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor, men den är så god att den brukar gå åt i ett nafs hemma hos oss!

GLÖM INTE ATT FÖLJA ZEINAS KITCHEN PÅ INSTAGRAM HÄR!

Ca 10 portioner
1 kg vitkål
800 g morötter
En halv purjolök eller en rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
Dressing:
1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk salladskrydda
Ca 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)

Gör såhär:
Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply
    Jessica Sundberg
    09/02/2017 at 08:06

    Älskar dina recept! Den här salladen måste jag pröva. Jag gör en variant som är magiskt god http://attlevasunt.se/gor-en-god-och-mycket-nyttig-rakostsallad

    Kram!

  • Reply
    Martin
    17/02/2017 at 12:40

    Hej! Jättegod sallad dock så upplever jag att salladen blir lite besk efter någon vecka. Tips eller förslag på hur jag kan undvika detta? Annars en fantastisk matsida som jag prövat och kommer att pröva fler recept från, tack!!!

    Martin

    • Reply
      Zeina
      09/03/2017 at 11:32

      Hej,
      Tack snälla 😀
      Det kan vara vitkålen som har påverkat smaken, vissa kan ha en besk eftersmak. Hoppas att det blir bättre nästa gång 😀

  • Reply
    Jenny
    20/02/2017 at 11:59

    Tips på vad man skulle kunna byta ut morötterna i salladen mot!?!?

    • Reply
      Zeina
      09/03/2017 at 11:21

      Det går bra att utesluta dem helt och ha i mer vitkål 😀

  • Reply
    Mikaela
    21/02/2017 at 20:54

    Nu vet jag hur jag INTE ska strimla nästa gång jag gör den här salladen.. Jag försökte strimla med matberedaren, men det blev bara gegga utav paprikan och purjolöken.. jaja, den fick åka ner i en burk i alla fall! Ska pröva med min mandolin nästa gång ^^

    • Reply
      Lotta Yltéus
      17/01/2019 at 20:24

      Hej, såg din kommentar. Hacka paprikan med kniv ist. Blir bättre resultat.

  • Reply
    Tony Wieslander
    27/02/2017 at 10:29

    Hej!
    Är sockret även för hållbarhetens skull?
    Eller skulle det funka med honung?
    Mvh Tony W

    • Reply
      Zeina
      03/03/2017 at 12:59

      Hej,
      Sockret är för hållbarhetens skull men om man inte planerar att bevara salladen i 3 veckor så funkar det bra med honung 😀

  • Reply
    Therese
    08/03/2017 at 19:49

    Hej, vad kan man ta om man inte kan få tag på salladskrydda?

    • Reply
      Zeina
      09/03/2017 at 10:55

      Hej!
      Ta vilka torkade örter som helst som du tycker smakar gott 😀 Tex örtsalt, oregano och persilja passar fint i salladen.

  • Reply
    Eva
    03/08/2018 at 19:54

    Har gjort denna sallad många gånger då den är succé hä hemma Idag var min vanliga olivolja slut Tog då min olivolja som är smaksatt med citronDet blev ännu godare

  • Reply
    Maria
    10/01/2019 at 17:47

    Jag tycker dressingen blir för sur. Använde äppelcidervinäger. Kan man minska? Jag blir lätt sur i magen av sura saker så vill helst göra den mildare.

  • Reply
    Alex
    18/03/2019 at 18:07

    Hej! Går det bra med bara olivolja, eller måste man ha i rapsolja?

    • Reply
      Zeina
      24/03/2019 at 07:51

      Olivolja funkar jättebra!

  • Reply
    Birgitta Sjostedt
    08/08/2019 at 15:31

    Din blog och dina recept är otroligt inspirerande. Jag är en äldre tant, men gillar nya spännade maträtter.
    Och tack att du lägger till ersättning om det är någon spec krydda.
    Denna sallad har jag provat 2 ggr, med kål plus det som fanns hemma för dagen i kylen. God!!

  • Reply
    Johanna
    07/09/2019 at 15:30

    Denna sallad är verkligen så god! Gör den gång på gång.

  • Reply
    Hanan
    24/09/2019 at 12:17

    Hej! Kan man ha i pak choi och utesluta paprika? Spännande att testa!

    • Reply
      Zeina
      24/09/2019 at 14:40

      Hej,
      Absolut. Funkar alldeles utmärkt. Så gott med pak choi 😀
      Berätta gärna hur resultatet blev. Lycka till

  • Reply
    welma rozetta
    04/10/2019 at 13:52

    Hej vitkålssalladen verkar jättegod. Men jag undviker raffinerat socker om jag kan, går det bra med honung ( jag har eko-honung från gård i min närhet.)

  • Reply
    Katarina Svanberg
    05/10/2019 at 15:53

    Hej!
    En verkligt smakfull vitkålssallad! Den håller bra i kylen samt passar bra tillsammans t.ex rostbiff o.potatisgratäng.
    Tack, för receptet!

  • Leave a Reply