Muffins till barnkalaset- Lättbakade

Till barnkalaset gillar jag att baka tårtor som inte är så värst komplicerade eller tidskrävande att göra. Förra året bakade jag en ormtårta till sonen och en vattenmelonstårta till min dotter. Året innan bakade jag en stor rulltårtstårta. I år ville jag överraska barnen med något kul och annorlunda. Jag bakade helt vanliga vaniljmuffins som jag förberedd dagen innan kalaset. Jag fyllde engångsglas med frukt, bär och en karamell som jag sedan ställde muffinsen på. Muffinsen dekorerade jag med strössel och roliga flaggor. När det var dags att äta tårta fick varje gäst varsitt glas, det blev väldigt uppskattat.

12 st muffins
2 dl mjöl
1.5 dl socker
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 stägg
2 msk mjölk
Topping:
3 dl vispad grädde
Några droppar håshullsfärg
Strössel
Tillbehör:
Plastglas
Frukt
Karameller

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Lägg 12 muffinsformar på en plåt. Lägg alla ingredienser förutom mjölken i en bunke och vispa smeten ordentligt. Smöret ska vara rumsvarmt, inte smält. Tillsätt sedan mjölken och vispa lite till. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kallna. Spritsa toppen dem med frosting eller grädde. Jag har spritsat på grädde som jag har vispat med lite hushållsfärg. Sen strödde jag på strössel. I platsglasen har jag vindruvor, jordgubbar och en karamell.   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close