Vegansk currygryta- middag på 30 min

Vegansk mat när den är som godast! En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats. Unna dig denna härliga currygryta med ris eller bröd. Perfekt att laga de dagar du vill äta något riktigt gott utan att stå i köket allt för länge. Gillar man inte ärtor kan man istället ha i färsk spenat, blir riktigt gott det med.
vegetarisk currygryta
4 portioner currygryta
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 bit ingefära (ca 2 msk riven)
2 röda mogna tomater eller 1 burk krossad tomat
6 st potatisar av fast sort
4 dl ärtor
1 burk kokta kikärtor (400 g)
1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
Kryddor:
1,5-2 msk gul currypulver
1 tsk garam masala (går att uteslutas)
0,5 tsk gurkmeja (valfritt)
Chilipulver efter smak
Salt & peppar
Rapsolja till stekning
TIPS! Du kan byta ut ärtorna mot färsk bladspenat.

Gör såhär:
Hacka lök och tomat i tärningar. Riv ingefäran och vitlöksklyftorna. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken tills den blir glansig. Tillsätt ingefära och vitlök, fräs lite till. Vänd i tomaterna, kryddorna och låt allting fräsas i ca 4-5 min på medelvärme, tillsätt eventuellt mer olja om det behövs. Skala och skär potatisarna i tärningar och koka upp tills de mjuknar en aning. Vänd potatis, ärtor, kikärtor och kokosmjölk i grytan med den stekta löken. Krydda med salt och peppar. Låt grytan småkoka under lock i 10 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry. Servera med ris eller ett gott indiskt bröd. Recept på naanbröd hittar du HÄR! eller vitlöksnaan HÄR! Vill du ha ett veganskt bröd har du ett gott chapatibröd HÄR! vegetarisk currygryta

Join the Conversation

  1. Hej. Vad kan man ersätta kokosmjölken med? Grädde eller yoghurt ?
    Tack för en härlig blogg!
    Mvh Tina

    1. Zeina Author says:

      Grädde eller crème fraîche ska nog funka bra. Kram ❤

  2. Jag har helt förlorat mig i dina recept, drömmer om långbord med metervis av rätter i rad, och smaklökarna dansar!
    Tack för inspiration och guidning i matdjungeln! 🙂

    1. Zeina Author says:

      Men åh tack snälla 😀 Jag dansar av glädje av din fina kommentar. TACK!

  3. Gott!

    1. Zeina Author says:

      Tack 😀

  4. Nicole says:

    Defintivt bland de bästa veganska jag sett. Tack för receptet!

  5. Tack för detta och alla andra underbara recept. Lagade detta och smaklökarna dansade samba 🙂 Även barnen älskade detta.

  6. Såå god! Perfekt man-tager-vad-man-haver-gryta. Jag bytte ut potatis mot vitkål som jag stekte med kryddorna och hade i halverade cocktailtomater tillsammans med kikärtorna på slutet.

  7. Peter Arnell says:

    Supergott! Vi har ätit fyra dagar i sträck. Blir nästan godare när det får vila en eller ett par dagar. Bytte ut potatisen mot broccoli och toppade med lite grädde. Alla dina recept är super! Lagar ofta din mat.

    Peter

  8. Malin says:

    Jag lagade denna idag, men bytte ut ärtor mot gröna linser. Jättegott recept, tack Zeina! Jag försöker samla recept så att jag kan gå all in på det vegetariska/veganska och utesluta kött helt och då blir man så tacksam när man hittar ett så här gott recept som även är nyttigt och enkelt att tillaga. TACK! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close