Bakverk/ Bröd/ Buffé/ Utvalt

Brödpinnar på 30 minuter

Brödpinnar

Goda brödpinnar som du snabbt slänger ihop. Har du vitlökssmör på blir de vitlöksbröd. Goda att serveras med en dippsås, soppa eller salladen. Mina barn älskar dessa.

Ca 28 st brödpinnar
Ca 5-6 dl vetemjöl
1 tsk torrjäst
1,5 tsk salt
2 tsk socker
2,5 dl varmt vatten (ej kokhett, fingervarmt)
Garnering, välj en av förslagen:
Vitlökssmör: 50 g smör, 1 msk oregano, 1,5 tsk vitlökspulver, 1 dl riven ost
Frön: Uppvispat ägg, valfria frön som tex sesam- solros- eller pumpafrön
Ost: 2 dl Riven ost av valfri sort

Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke, tillsätt vattnet och knåda degen smidig. Arbeta degen en bra stund, gärna i bakmaskin eller några min för hand. Låt degen vila 5-10 min under bakduk. Förbered under tiden garnering. För vitlökssmör, smält smöret i en kastrull och tillsätt oregano och vitlökspulver, låt svalna.

Värm ugnen till 200°. Klä en plåt med bakpapper. Kavla ut degen till en rektangulär platta som är lika stor som en ugnsplåt, skär ut ca 28 st remsor. Pensla med önskad garnering och strö eventullet på ost eller frön. Baka mitt i ugnen i ca 10-15 min, tills de får en fin gyllene färg. ta ut och servera genast med en god dippsås eller soppa. Förvara sedan i en påse. De funkar utmärkt att frysas in.
Fotor_144293646079187Fotor_144293650617884
Fotor_144293600324060Fotor_144293679089948
Fotor_144293658021053Fotor_144293663203666

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Umm maryam
    16/12/2015 at 17:28

    Salam aleikum syster
    Mashaallah jag älskar din blogg
    Deska brödpinnar är bara för goda
    Andra gången jag gör dom nu
    Familjen tycker mkt om dom
    Tack för att du delar med av din erfaren

    • Reply
      Zeina
      16/12/2015 at 21:25

      Salam fina syster
      Tack så jätte mycket för att du berättar. Va glad jag blir. Kram till dig och din familj /Zeina 🙂

  • Reply
    Karolina
    09/03/2016 at 22:52

    Tack för dina underbara recept. Gjorde idag dina brödpinnar med vitlök, din hummus till det. Och lasagne till huvudrätt. Var så gott och uppskattat! väldigt bra beskrivande bilder också!

    • Reply
      Zeina
      10/03/2016 at 00:03

      ÅH så underbart att läsa!Tusen tack för att du berättar, det gör mig så glad. Vilken fantastisk middag ni har njutit av. Kram fina du. Hoppas att du får en fortsatt underbar dag /Zeina

  • Reply
    Jana
    14/06/2016 at 15:28

    Hur mkt jäst om om man kör med vanlig ?
    Ikväll blir det champinjonsoppa 🙂

    • Reply
      Zeina
      15/06/2016 at 16:28

      1/4 färsk jäst 😀 Lycka till och hoppas att det smakar

    Leave a Reply