Arepas con queso-Majsbröd med ost

Ostfyllda majsbröd! Aaah dom är så goda och enkla att göra. Arepas är väldigt populära i Latinamerika och görs på olika sätt i bland annat Colombia, Venezuela och Bolivia. Servera nystekta arepas till frukost, lunch, på buffén eller som tillbehör vid en smarrig gryta. Fyll bröden med valfri ostsort. Jag testade att fylla mina arepas med mozzarella och det blev gott men nästa gång kommer jag att ha i cheddarost istället. Mozzarellan vätskade sig lite i bröden och gav inte så mycket smak.

12-14 st arepas
Deg:

6 dl masa harina
1,5 tsk salt
6,5 dl kallt vatten
Fyllning:
Ca 200 g riven ost (läs tips i rubriken ovan)
Pensling och stekning:
Ca 1 dl vatten och 1 msk rapsolja att fukta händerna med
Rapsolja till stekning

Recept på puppas hittar du HÄR!

Gör såhär:
Blanda masa harina med salt. Tillsätt kallt vatten och rör samtidigt om med en träslev. Rör runt tills mjölet och vattnet har blandats ihop ordentligt. Knåda seden degen med händerna i ca 3 min. Degen ska gärna vara kladdig men samtidigt smidig och lätt att arbeta med. Fördela degen i ca 12-14 bitar och forma till bollar. Jag använder en glasskopa (se klipp nedan) och klickar ut degen på bakplåtspapper. Täck degen med en fuktig kökshandduk.

Blanda ihop rapsolja och vatten i en skål. Fukta händerna lite lätt med vatten och rapsolja (detta för att degen inte ska fastna i händerna. Platta ut degen, inte för tunt, lägg ost i degen och stäng ihop. Fukta händerna när du jobbar, forma en boll och platta sedan ut bollen. Lägg på en bricka, gärna med bakplåtspapper så de inte fastnar.

Pensla en stekpanna lite lätt med rapsolja. Stek arepas på medelhög värme ca 7 min på varje sida. Servera gärna varm, antingen nystekt eller uppvärmd.

Join the Conversation

 1. Jenny says:

  Hej!
  Går det att ta vanlig majsmjöl man köper i affären? Typ Risenta?
  Kram Jenny

  1. Milla says:

   Man kan inte byta ut masa harina mot vanligt majsmjöl, men el taco truck har sådant mjöl i vanliga mataffärer, det står “corn tortilla mix” på förpackningen

   1. Milla says:

    Tillägg: provade göra dessa med el taco trucks masa harina, blev tyvärr inget bra alls. Både fel färg och konsistens jämfört med videon, smaken var inget vidare heller. Prova ett annat mjöl!

   1. Minou says:

    Kollat på andra sajter ska helst vara ett speciellt lokalt tillverkat majsmjöl men vi som inte kan skaffa fet mjölet ska ta just den där gula påsen på din länk, med vitt mjöl som det står PAN på.

    1. Freja says:

     Min colombianska familj använder alltid det där mjölet, gul påse som det står PAN på. Både här i Sverige och borta i Colombia!

 2. Hej, kommer bröden smaka majs? Har aldrig bakat med majsmjöl innan

  1. Anders says:

   Nej det kommer det inte. Tar du P.A.N -grön påse som inte är lika vanlig i butikerna så blir det sötare och mer majs smak. Dessa arepas är mer åt frukost med ost i då det är sötare. Jag rekommenderar gula påsen.

 3. Anette says:

  Jag har jättesvårt att hitta rätt mjöl! Är det någon som vet någon matkedja som för det?

 4. Johan Åsenlund says:

  Har någon testat med Favero´s majsmjöl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close