Smarriga grekiska morotsbiffar med fetaost och örter. Örterna kan du variera fritt efter smak, ha i allt från oregano, basilika till mynta. Färska frysta eller torkade funkar strålande. Jag har både dill och persilja i biffarna. Servera som en hel måltid med tsatsiki och en god sallad eller som tillbehör till maten.
4 portioner
700 g morötter
2 salladslökar eller 1 liten rödlök
Ca 0,5 dl finhackad persilja
2 msk finhackad dill
100 g fetaost
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk spiskummin
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Tzatsiki
Recept på grekiska auberginebiffar hittar du HÄR! och zucchinibiffar HÄR!
Gör såhär:
Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet, finhacka salladslök, dill och persilja. Smula fetaosten och blanda sedan ihop alla ingredienser till biffarna. Låt smeten stå och svälla i 5 min.
Forma små biffar. Pressa biffarna med händerna när du formar dom så håller dom lättare ihop. Hetta upp olja och stek biffarna ca 5 min på varje sida på medelvärme. Vänd inte biffarna för ofta, då kan dom lätt falla isär. Servera kalla eller varma med önskat tillbehör.
Gjorde dessa tillsammans med grekisk sallad och tzatziki. Biffarna blev supergoda!
Hej jag undrar kan dessa tillagas i ugnen? Hur länge ska de vara där i sådana fall??