Smarriga grekiska morotsbiffar med fetaost och örter. Örterna kan du variera fritt efter smak, ha i allt från oregano, basilika till mynta. Färska frysta eller torkade funkar strålande. Jag har både dill och persilja i biffarna. Servera som en hel måltid med tsatsiki och en god sallad eller som tillbehör till maten.
4 portioner
700 g morötter
2 salladslökar eller 1 liten rödlök
Ca 0,5 dl finhackad persilja
2 msk finhackad dill
100 g fetaost
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk spiskummin
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Tzatsiki
Recept på grekiska auberginebiffar hittar du HÄR! och zucchinibiffar HÄR!

Gör såhär:
Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet, finhacka salladslök, dill och persilja. Smula fetaosten och blanda sedan ihop alla ingredienser till biffarna. Låt smeten stå och svälla i 5 min.
Forma små biffar. Pressa biffarna med händerna när du formar dom så håller dom lättare ihop. Hetta upp olja och stek biffarna ca 5 min på varje sida på medelvärme. Vänd inte biffarna för ofta, då kan dom lätt falla isär. Servera kalla eller varma med önskat tillbehör.